Väsynyt nainen nukkuu keittiön pöydän ääressä

Miten ennaltaehkäistä kaamosväsymys? Toimivat vinkit parempaan jaksamiseen.

Yksi ilahduttava ja aurinkoinen kesä on jälleen takana. Syksy on saapunut ja tuonut mukanaan pimeät ja tunnelmalliset illat, jolloin on ihanaa vetää jalkaan lämpöiset villasukat, keittää kuppi maistuvaa teetä ja vetäytyä sohvan nurkkaan pehmeän peiton alle rentoutumaan ja nautiskelemaan.

Valon määrän väheneminen voi kuitenkin syksyn edetessä tuoda mukanaan myös ei-toivottua energiatasojen laskua. Työt, opiskelut, harrastukset ja arkielämän muut kiireet on hoidettava, vaikka kuinka väsyttäisi. Kuinka huolehtia itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan, kun olo voi loka-marraskuussa olla niin kuin luolastaan ajetulla vuorenpeikolla ja tekisi vain mieli vetäytyä takaisin peiton alle?

Miten välttää pahimmat vireystilan notkahdukset?

Vaikka ulkona olisi synkkää ja valotonta, voit vaikuttaa omaan vireystilaasi säännöllisellä ruokailurytmillä, sopivalla määrällä liikuntaa ja riittävän pitkillä yöunilla.

Syö riittävästi

Iltapäivän ja alkuillan väsymyspiikkien estämiseksi aamulla ja aamupäivällä kannattaa syödä tarpeeksi. Riittävän tukeva aamiainen siivittää päivän hyvin käyntiin ja antaa aivoille ja keholle niiden kaipaamaa energiaa jaksaa aamupäivän puuhastelut.

 Terveellinen välipala

 

Lounaalla on hyvä syödä muutakin kuin kevyttä keittoa tai salaattia. Varmista, että lautasellasi on väriä kasviksista, proteiinia ja hyvä hiilihydraatin lähde, kuten täysjyväviljaa tai perunaa. Isolla satsilla pastaa tai tuhdilla annoksella pizzaa saatat saada aikaan ns. ruokakooman. Kun verensokeri nousee nopeasti isosta määrästä nopeita hiilihydraatteja, se myös laskee äkkiä ja silloin saatat tuntea kovaa väsymystä. Lautasmallin mukaan koottu lounasannos taklaa pahimman väsyn ja on tietenkin myös ravitsemuksellisesti erinomainen valinta.

Ulkoile ja nuku

Voit myös auttaa sisäistä kelloasi ulkoilemalla mahdollisuuksien mukaan valoisaan aikaan. Se ohjaa elimistön omaa melatoniinin tuotantoa ja auttaa nukahtamaan illalla ajoissa. Riittävä määrä unta on tutkimusten mukaan 7–9 tuntia. Ethän tingi siitä!

Muistathan D-vitamiinilisän hyvinvoinnin tueksi

Pimeänä aikana on hyvä muistaa myös riittävä D-vitamiinin saanti. Aurinko hellii meitä maalis-lokakuun välisenä aikana, jolloin valo aktivoi ihollamme D-vitamiinin tuotannon. Auringosta saatavat ja elimistöömme kertyvät D-vitamiinivarastot kestävät kuitenkin vain noin 1–2 kuukautta. Sen jälkeen ravintolisänä purkista otettava D-vitamiini on hyvinvoinnin erinomainen tukija.

Nainen syö d-vitamiinia

Erinomaisia D-vitamiinin lähteitä ruokavaliossa ovat esimerkiksi kala, kananmuna sekä D-vitaminoidut maito- tai kasvimaitotuotteet ja rasvalevitteet. D-vitamiinin saannin turvaamiseksi Ruokavirasto (https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravintoaineet/d-vitamiini/) suosittelee 18–74-vuotiaille aikuisille 10 mikrogramman D-vitamiinilisää loka-maaliskuussa, jos ruokavaliosta ei saa riittävästi D-vitamiinia edellä mainittuja elintarvikkeita käyttämällä.

Tähän tarpeeseen vastaa esimerkiksi pitkävaikutteinen monivitamiini- ja hivenainevalmisteemme. Se sisältää D-vitamiinin lisäksi yhteensä 15 muuta elimistölle tärkeää vitamiinia ja hivenainetta: A-, C-, ja E- vitamiineja, kaikkia B-ryhmän vitamiineja sekä tärkeitä hivenaineita: kromia, mangaania, seleeniä ja sinkkiä.

Tuote soveltuu erinomaisesti päivittäiseen käyttöön. Sen sisältämät vitamiinit ja hivenaineet auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Lisäksi ne tukevat talvikaudella tärkeää vastustuskykyä, fyysistä ja henkistä suorituskykyä sekä normaalia näkökykyä.

Selätä flunssat ja muut pöpöt vastustuskykyä parantamalla

Oman jaksamisen lisäksi myös vastustuskyky voi olla pimeänä aikana koetuksella, kun erilaiset pöpöt kiertävät työpaikoilla, kouluissa ja päiväkodeissa. Monipuolisen ruokavalion, levon ja liikunnan oheen olemme kehittäneet erinomaisen tuotteen tukemaan vastustuskykyä: Vastustuskyky+ .

Se sisältää oleelliset vastustuskyvyn vahvistamiseen liittyvät ainesosat: valkosipuliuute, triplasinkki, C-vitamiini, D3-vitamiini sekä seleeni.

Vastustuskyky+ sisältää kolmea eri sinkin muotoa. Yhdessä C- ja D-vitamiinin sekä seleenin kanssa ne edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Sinkin riittävä saanti on tärkeää, sillä sinkin puutteen tiedetään heikentävän vastustuskykyä. Lisäksi tuotteen sisältämä C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Sekä pitkävaikutteisen monivitamiinivalmisteemme että Vastustuskyky+-tuotteen löydät kätevästi verkkokaupastamme ja ne toimitetaan sinulle kotiovelle! Tämän helpommaksi itsestä huolehtimista ei voi tehdä 😊

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.