D-vitamiinisuihkeet: lapsiperheiden suosikkivalinta

D-vitamiinisuihkeet: lapsiperheiden suosikkivalinta

Kun aurinko loistaa taivaalla, tuo se mukanaan paljon enemmän kuin vain lämpöä. Aurinko on tärkein luonnon D-vitamiinin lähde, joka on välttämätön lapsen kasvulle ja kehitykselle.

Aurinko alkaa näkymään syksyä kohden yhä vähemmän taivaalla, jolloin D-vitamiinivalmisteet ovat usean suomalaisperheen arkirutiineissa. Paitsi, että lapset nauttivat D-vitamiinia on myös aikuisten D-vitamiinin saanti tärkeää.

Tämän lisäksi D-vitamiinia saa myös ruoasta ja lisäravinteista, ja onkin tärkeää turvata sen päivittäinen saanti. Lapsiperheet ovatkin löytäneet kätevän ratkaisun: D-vitamiinisuihkeet.

Vitamiinivalmisteet ovat vuosien saatossa kehittyneet lapsiystävällisempään muotoon

Monille lapsille tabletin nieleminen voi olla haastavaa, mutta suihkeen käyttö onnistuu yleensä vaivattomasti. Riittää, että suihkautat suihketta suuhun ja se on siinä!

Kun tabletin antaminen jännittää

Moni vanhempi jännittää tablettien liukenemista tai nielemistä lapsen suussa.

Pienien vipeltäjien voi olla ymmärrettävästi erittäin haastavaa pysyä paikoillaan, vaikka heitä kuinka kannustaisi keskittymään sen aikaa, että D-vitamiiniannos on vatsalaukussa turvallisesti.

Joillekin tabletin nieleminen voi myös aiheuttaa pahaa oloa, jos vettä ei jaksa juoda tarpeeksi ja ruokatorveen jää inhottava tunne hiljalleen lipuvasta vitamiinipilleristä.😔

Varsinkin mukavat leikit saattavat tuntua inhottavalta, jos päätä pitää vaakatasossa ja pilleri ei tunnu menevän mahalaukkuun saakka.

 Erilaisia vitamiinipillereitä pöydällä

Miksi valita D-vitamiinisuihke?

D-vitamiinisuihkeet ovat kasvattaneet lyhyessä ajassa suosiotaan lapsiperheissä, eikä mikään ihme!

D-vitamiinisuihkeet ovat:

  • Käteviä
  • Helppokäyttöisiä
  • Hyvänmakuisia
  • Turvallisia

Yksi merkittävä etu D-vitamiinisuihkeissa on myös niiden nopea imeytyminen. Suun limakalvojen kautta tapahtuva imeytyminen on erittäin tehokasta, jolloin vitamiini pääsee nopeasti verenkiertoon ja vaikuttamaan kehossa.

Moni vanhempi kannattaa Suomessa valmistettuja lisäravinteita

Lisäravinneviidakot osaavat välillä olla haastavia. Varsinkin omalle perheelleen haluaa valita vain parasta, joten mistä tietää, mikä vaihtoehto on paras ja turvallisin?

Moni haluaa valita suomalaisen, laadukkaan lisäravinteen, jonka ainesosaluettelo on selkeä. EU-alueella toki valvotaan lisäravinteiden laatua tarkasti, mutta moni vanhempi haluaa käyttää kotimaisia tuotteita niin ruuassa, kuin muissa tuotteissa mahdollisimman paljon.

Äiti syöttämässä omenaa vauvalleen, joka on vanhemman sylissä

Vauvojen D-vitamiini

D-vitamiinin saantisuositus imeväisille on 10 mikrogrammaa vuorokaudessa. D-vitamiini vauvalle on tärkeää, sillä se edistää kasvua, luuston kehittymistä sekä tukee vastustuskykyä.

D-vitamiinia suositellaan kaikenikäiselle lapselle 2-viikon iästä alkaen ja saantisuositus kaikille lapsille, iästä riippumatta, on tuo aiemmin mainittu 10 mikrogrammaa päivässä.

Ruokavalio yhä tärkeässä roolissa

On tärkeää muistaa, että D-vitamiinisuihkeiden tulee olla vain osa lapsen monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja.

Ne eivät korvaa terveellistä ruokavaliota, jossa on tarpeeksi D-vitamiinipitoisia ruokia, kuten kalaa, maitotuotteita ja kananmunia. D-vitamiinisuihkeet ovat täydentävä vaihtoehto, jota tulee käyttää saantisuositusten mukaan ja kuunnella tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaista. 

Paras D-vitamiinisuihke lapsille?

Paras D-vitamiinisuihke lapsille on kotimainen, helposti käytettävä ja hyvänmakuinen vaihtoehto. Eikä kannata myöskään unohtaa aikuisia, joille heillekin on markkinoilla hyviä vaihtoehtoja tarjolla. Suihkeista voivat siis hyötyä koko perhe!

Sumu D3 Junior-vitamiinisuihke 10µg

Sumu D3 Junior-vitamiinisuihke 10µg on Suomen Vitamiinikeskuksen valmistama, kotimainen D-vitamiinivalmiste lapsille. Suihkeessa makuna on lasten kestosuosikki Tutti Frutti.

Makeutusaineena toimii ksylitoli, joka on hyväksi lasten hampaille. Suomen Vitamiinikeskuksen testiryhmän mukaan on D-vitamiinin suihkautuksesta tullut monen lapsen päivän kohokohta sen hyvästä mausta johtuen. 

Lisäksi onhan sen suihkuttaminen yhdessä myös hauskaa! Yksi suihkaus päivässä riittää, joka takaa saantisuositusten mukaisen määrän D-vitamiinia päivässä. 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.