Nainen hymyilee iloisena

TÄYDELLINEN IHO SISÄISESTI? Nämä tekijät vaikuttavat ihosi kuntoon

”Kauneus lähtee sisältäpäin” on vanha tuttu sanonta. Mutta onko siinä mitään perää?

Markkinoilla on nykyään kosolti erilaisia kosmetiikkatuotteita jokaiseen lähtöön. Kärsii ihosi sitten kuivuudesta, epäpuhtauksista, rasvaisuudesta tai ikääntymisen merkeistä, löydät kaupan kosmetiikkahyllyltä aivan takuulla juuri siihen suunnatun rasvan, seerumin tai puhdistusaineen. Ne eivät kuitenkaan yksistään pysty vaikuttamaan ihon kuntoon.

Ihonhoidon perusta rakentuu ensisijaisesti elintavoille. Ruokavalio, riittävä uni sekä stressin ja palautumisen välinen tasapaino ovat tärkeitä oman hyvinvoinnin lisäksi myös ihon kunnossa pitämisen kannalta. Iho heijastelee elimistömme kuntoa, niinpä terveyttä ja elimistön toimintaa tukeva ravinto on pääosassa myös sisäisessä ihonhoidossa.

Ihonhoitoa tukeva ruokavalio

Täydellisen ihon tavoittelussa pohjana on hyvä pitää monipuolista ruokavaliota. Tärkeitä elementtejä ihon näkökulmasta ovat proteiinit, rasvat sekä vitamiinit ja hivenaineet. Ihon kannalta optimaalinen ruokavalio sisältää erilaisia suojaravintoaineita ja antioksidantteja, kuten A, C, D ja E-vitamiineja. Proteiinista elimistö puolestaan muodostaa ihon kunnolle erittäin tärkeää kollageenia. Rasvoista omega 3- ja 6-rasvahapot auttavat soluaineenvaihdunnassa. Lisäksi nesteytys on tärkeää, joten muistathan myös juoda riittävästi.

Terveellisiä ruoka-aineita. Salaattia, hedelmiä, marjoja sekä siemeniä.

Ruokavaliossa kannattaa siis suosia värikkäitä kasviksia, hyvälaatuista proteiinia esimerkiksi kalan tai kasviproteiinien muodossa, sekä pehmeän rasvan lähteitä kuten pähkinöitä, oliivi- tai rypsiöljyä tai avokadoa. Elimistön tulehdusta lietsovat ruoka-aineet, kuten sokeri, transrasvat sekä pitkälle jalostetut lihatuotteet saattavat pahentaa iho-ongelmia, joten niiden nauttimisessa on hyvä muistaa kohtuus.

Myös uni ja stressi vaikuttavat ihon kuntoon

”Kauneusunien” ottaminen ei ole ihan tuulesta temmattua, sillä ruokavalion lisäksi myös unen määrä ja laatu vaikuttavat paljon ihoon.

Iho uusiutuu jatkuvasti ja unen aikana elimistömme pyrkii korjaamaan päivän aikana tapahtuneita vahinkoja. Syvä uni nostaa kasvuhormonitasoja, jolloin vaurioituneet solut pääsevät korjaantumaan. Mikäli unta ei tule riittävästi, ikääntymisen merkit saattavat nopeutua. Lisäksi liian vähäinen uni nostaa kehon stressitilaa, joka puolestaan vaikuttaa moniin elintoimintoihin.

Nainen nukahtaneena työpöydällä

Jos stressikuorma on jatkuvasti suuri, elimistömme menee hälytystilaan. Pitkittyneestä stressistä kärsivän ihmisen ruoansulatus heikentyy, hormonitoiminta häiriintyy ja unen palauttavuus saattaa huonontua. Näillä kaikilla on vaikutuksia myös ihon kuntoon. Ruoansulatuksen heikentyessä monet tärkeät ravintoaineet imeytyvät huonommin.

Mikäli ravintoaineiden saatavuus ruoasta on huonontunut esimerkiksi juuri pitkään kestäneen stressin takia, tilannetta voidaan paikata ravintolisien avulla. Suomen Vitamiinikeskuksen kehittämä Kauneus+ (linkki tuotteeseen) on lisäravinne, josta saat ainutlaatuisen yhdistelmän kauneuteen liittyviä ravintoaineita monipuolista ruokavaliota tukemaan. Kauneus+ on suunniteltu ensisijaisesti ihon, hiusten sekä kynsien hyvinvoinnin tukemiseen. Tuotteen ainutlaatuinen koostumus sisältää ensiluokkaisia ainesosia: kollageenia, sinkkiä, piimaata sekä C-vitamiinia.

Kollageeni on tärkein proteiini iholle

Nuoresta ja terveestä ihosta keskimäärin 75 % koostuu nimenomaan kollageenista. Elimistön oman kollageenin tuotannon väheneminen alkaa jo 25 vuoden iässä ja heikentyminen kiihtyy vuosi vuodelta. Kollageenin vähenemisen myötä ihon kimmoisuus muuttuu ja tämä näkyy ihon veltostumisena sekä ryppyinä. C-vitamiinin on todettu edistävän kollageenin normaalia muodostumista ihon toimintaa varten.

Kauneus+ -tuotteen sisältämä Peptan F HD kalakollageeni on valmiiksi pilkottua kollageenipeptidiä. Sen tehtävä on antaa elimistölle merkki, että kehon omaa kollageenin tuotantoa on lisättävä.

Molekyyli tausta

Sinkillä on myös oma osansa ihon kollageenin muodostumisessa. Sinkki on elimistömme tärkeimpiä hivenaineita ja sillä on suora vaikutus ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin. Lisäksi se edistää tärkeiden ravintoaineiden aineenvaihduntaa.

Kauneus+ sisältää myös piimaata, josta n. 50 % on piitä. Pii on yksi alkuaineista. Se on sidekudoksen tärkeä rakenneosa ja välttämätön kollageenin muodostumiselle. Myös C-vitamiini on tärkeä osa tuotetta: se edistää kollageenin muodostumista ihon normaalia toimintaa varten sekä suojaa mm. ihosoluja hapettumisstressiltä.

Tilaat Kauneus+ -tuotteen kätevimmin verkkokaupastamme!

 

Lue myös: Miten ennaltaehkäistä kaamosväsymys? Toimivat vinkit parempaan jaksamiseen

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.