vitamiinit matkoille

Matkustajan muistilista: hyvinvointia myös reissussa

Matkustaminen on monen mielestä jännittävää ja innostavaa, mutta se voi myös asettaa haasteita terveydellemme sekä hyvinvoinnillemme. Esimerkiksi lentokoneen sisällä pöpöt kiertävät pienessä tilassa, jolloin moni saattaa napata flunssan helpostikin.

Myös pitkät matkustusajat, mahdolliset eri aikavyöhykkeet ja epäsäännölliset ruokailuajat voivat aiheuttaa erilaisia ongelmia.

Onneksi terveellisten elämäntapojen tukeminen matkoilla on mahdollista, ja yksi avainasemassa oleva tekijä voi olla oikeanlaisten vitamiinien tai lisäravinteiden ottaminen mukaan matkalle.

lomalla sairaana

Vitamiinit matkalaukussa: mitä on tärkeää pakata matkoille mukaan?

Moni saattaa jännittää lisäravinteiden nappaamista mukaan matkalaukkuun, sillä mielessä voi olla, että mitä ulkomaille saa viedä? Kotimaan matkailussa lisäravinteet ainakin kulkevat kätevästi mukana.

Maakohtaiset erot on hyvä aina tarkistaa ulkomaille lähtiessä. Voit yleensä ottaa matkalle mukaan tarvitsemasi resepti- ja itsehoitolääkkeet. Useimmilla mailla on kuitenkin lääkkeiden maahantuonnista omat rajoituksensa. Tulli ei tunne muiden maiden määräyksiä, joten selvitä nämä ajoissa esimerkiksi kohdemaan viranomaisilta.

C-vitamiini

C-vitamiini on tunnettu immuunijärjestelmää vahvistavasta vaikutuksestaan. Matkoilla altistut helposti erilaisille bakteereille ja viruksille, joten C-vitamiinin ottaminen voi auttaa torjumaan mahdollisia infektioita ja ylläpitämään terveenä pysymistä.

B-vitamiini

B-vitamiinit, erityisesti B12 ja B6, ovat tärkeitä esimerkiksi hermoston toiminnan kannalta. B-12 vitamiini auttaa tutkitusti vähentämään väsymystä ja uupumusta, jonka vuoksi se on kiva matkustusvitamiini!

D-vitamiini

D-vitamiinin puute on yleistä etenkin niillä, jotka matkustavat paikkoihin, joissa aurinko ei paista paljoa tai kotimaan talvisessa matkailussa. D-vitamiini on tärkeä luuston terveydelle ja immuunijärjestelmän ylläpidolle. Suihkutettava D-vitamiinivalmiste on todella kätevä tapa ottaa päivittäinen annos missä tahansa oletkin.

Melatoniini 1,9mg

Melatoniini

Melatoniini on loistava vaihtoehto aikaerorasituksesta kärsivälle. Lyhytvaikutteinen melatoniini on helppo apu myös silloin, kun on vaikea saada unta esimerkiksi kiireisen matkustuspäivän tai jännityksen vuoksi. Suussa sulava melatoniini on loistava vaihtoehto matkoille, sillä se ei tarvitse kaverikseen edes vesilasillista.

Magnesium

Moni urheilee matkoilla ja sen lisäksi osa tykkää nauttia lomamatkoillaan muutaman huurteisen alkoholin muodossa. Helteellä on tärkeää pitäää myös huolta omasta elektrolyyttitasapainosta. Magnesium on kätevä tapaa pitää huolta lihasten ja hermoston normaalista toiminnasta, sekä nesteytyksestä.

Merimagnesium on magnesiumin luontainen muoto, joka sisältää jopa 72 eri mereen liuennutta mineraalia! Se on loistava vaihtoehto matkaajalle.

Maitohappobakteerit

Probiooteista ehkä tunnetuimmat ovat maitohappobakteerit. Moni aloittaa maitohappobakteerien syömisen jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Jos kärsit vatsavaivoista, kuten turvotuksesta, ummetuksesta, ripulista tai ilmavaivoista helposti, voi maitohappobakteereista olla hyötyä. 

Vinkkejä vitamiinien käyttöön matkoilla

Matkustaminen voi asettaa keholle erilaisia haasteita, mutta oikeilla valinnoilla voit tukea terveyttäsi myös reissussa:

Valitse kätevät annostelumuodot

Valitse vitamiinilisät, jotka ovat helppoja ottaa mukaan matkalle. Esimerkiksi imeskeltävät tabletit tai suuhun suoraan suihkutettavat tuotteet ovat käteviä käyttää matkoilla, sillä ne eivät tarvitse erillistä vesilasillista niiden nauttimiseen.

Pidä vitamiinit käden ulottuvilla

Säilytä vitamiinilisät kätevästi matkalaukussa tai käsimatkatavaroiden sivutaskussa, jotta voit ottaa ne helposti tarvittaessa. Myös särkylääkettä ja muita itsehoitolääkkeitä on hyvä pitää käden ulottuvilla, toki riippuen siitä mitä saa ottaa mukaan.

Muista myös ruokavalion merkitys

Vaikka vitamiinilisät voivat olla hyödyllisiä, on tärkeää muistaa, että ne eivät korvaa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Pyri syömään monipuolisesti ja terveellisesti myös matkoilla ollessasi. Toki herkutteluakaan ei saa unohtaa!

Kannattaa kuitenkin esimerkiksi välttää eksoottisempien ruokapaikkojen tarjontaa ennen matkustuspäivää, jos kärsit herkästä vatsasta. Myös ravintoloiden hygieniataso on hyvä yrittää tarkistaa.

Monivitamiinivalmiste matkoille?

Monivitamiinivalmiste voi olla erinomainen valinta reissuun, sillä matkustaminen saattaa altistaa kehon erilaisille stressitekijöille, kuten aikaeroille, ilmastonmuutoksille ja epäsäännöllisille ruokailutottumuksille, jotka voivat heikentää immuunijärjestelmää ja aiheuttaa ravintoaineiden puutetta.

Monivitamiinivalmiste tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia vitamiineja ja kivennäisaineita yhdessä kätevässä paketissa, mikä auttaa varmistamaan, että keho saa tarvitsemansa ravintoaineet matkustaessa.

Tilaa Suomessa valmistettu pitkävaikutteinen monivitamiini suoraan kotiovellesi!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.