Ohita ja siirry sisältöön
paras biotiini

Kauneus lähtee sisältäpäin

Kauneus on käsite, joka usein yhdistetään ulkoiseen olemukseen: kiiltäviin hiuksiin, tasaiseen ihon sävyyn tai huoliteltuun ulkonäköön.

Totuus kuitenkin on, että kauneus ei ole vain silmissä nähtävää ulkonäköä tai hienoja vaatteita, vaan se lähtee pintaa syvemmältä – se juontaa juurensa niin fyysisestä kuin henkisestä hyvinvoinnista. 

Vinkki: Lue myös artikkelimme: "Hyvinvointia kokonaisvaltaisesti - kehon ja mielen yhteys".

Ravinto terveyden perustana

Ravinto on polttoaineemme, ja se vaikuttaa suuresti siihen, miten kehomme toimii ja miltä se näyttää ulospäin. Sen vuoksi monipuoliseen ruokavalioon hurahtaminen on usein jäädäkseen, sillä terveelliset elämäntavat tuovat hyvää oloa, jotka heijastuvat olemukseen.
Tässä muistilista ravintoaineisiin, jotka auttavat ulospäin hehkuvan kauneuden luomiseen:

Juo riittävästi vettä

Veden riittävä nauttiminen on tärkeää yleisen hyvinvoinnin ja ulkoisen kauneuden ylläpitämisessä. Se usein unohtuu arjen kiireissä ja tämän lisäksi mehuihin sekä limsoihin saattaa jäädä helposti koukkuun.
On tärkeää juoda tarpeeksi vettä päivittäin, sillä asianmukainen nesteytys vaikuttaa suoraan ihon hehkuun ja hiusten kuntoon. Vesi toimii elimistössä kuin sisäisenä kosteuttajana, auttaen ylläpitämään ihon joustavuutta ja luonnollista kosteustasapainoa. Tämä heijastuu ulospäin näkyvänä hehkuna ja terveenä ihon sävynä.
 
montako litraa vettä päivässä
Lisäksi riittävä vedenjuonti edistää hiusten terveyttä, sillä kosteutetut hiukset ovat vahvempia ja kiiltävämpiä. Muista siis pitää huolta päivittäisestä veden saannista, jotta voit tukea kehosi sisäistä tasapainoa ja heijastaa kauneutta ulospäin!

Kollageeni

Kollageeni on välttämätön proteiini ihon hyvinvoinnille. 

 • Kollageeni on yleisin proteiini elimistössä.

 • Kollageenit muodostavat soluväliaineen ja sidekudoksen tärkeimmät rakenneproteiinit, jotka vastaavat kudosten eheydestä ja vahvuudesta.

 • Ihmiselimistössä kollageenia esiintyy laajasti eri kudoksissa, kuten ihossa, luissa, rustoissa, jänteissä ja verisuonten seinämissä. Erityisesti iho, luusto, ja muut mainitut kudokset hyötyvät kollageenista.

 • Auringon UVA-säteily voi vaikuttaa kollageenin hajoamiseen, mikä johtaa ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen. Siksi on tärkeää suojautua auringon haitallisilta vaikutuksilta ja käyttää aurinkosuojavoiteita.

 • C-vitamiini on avainasemassa kollageenin tuotannossa elimistössä. Sen saanti ruokavalion kautta voi edistää kollageenin muodostumista, mikä puolestaan tukee ihon joustavuutta ja nuorekasta ulkonäköä.

Sinkki

Sinkki on tärkeä hivenaine, joka vaikuttaa positiivisesti sisäiseen kauneuteen. Se edistää kollageenin muodostumista, ylläpitää ihon kimmoisuutta, ja tukee hiusten sekä kynsien terveyttä.

Lisäksi sinkki toimii antioksidanttina, suojaten soluja vapaiden radikaalien vaurioilta. Säännöllinen sinkin saanti ruokavalion kautta voi parantaa ihon kuntoa, vahvistaa hiuksia ja kynsiä sekä ylläpitää kehon vastustuskykyä.

Sinkkiä saa esimerkiksi näistä ruoka-aineista:

 • Pähkinät ja siemenet: Esimerkiksi kurpitsansiemenet, auringonkukansiemenet ja seesaminsiemenet

 • Lihan eri muodot: Esimerkiksi naudanliha, kana, kalkkuna ja sianliha.

 • Kala: Etenkin tietyt kalat, kuten sardiinit ja tonnikala.

 • Maitotuotteet: Esimerkiksi juustot, maito ja jogurtti.

 • Kananmunat: Erityisesti keltuaiset.

 • Viljatuotteet: Kokojyväviljatuotteet, kuten vehnäleseet ja täysjyvävilja.

 • Vihreät vihannekset: Esimerkiksi pinaatti ja parsakaali.

Unen merkitys

Laadukas uni on kauneuden salainen ase. Unen aikana keho korjaa solujaan ja palautuu päivän rasituksista. Panosta riittävään yöuneen, ja huomaat ihosi sekä silmiesi kirkastuvan.
Krooninen väsymys altistaa kehon erilaisille tulehdustiloille, jolloin se näkyy myös esimerkiksi ihon kunnossa. Toki väsynyt olemus näkyy ihmisessä itsessään kokonaisuudessaan.
Lue lisää älylaitteista sekä unesta blogiartikkelista "Älylaitteet ja unenlaatu: nuku paremmin".

Liikunnan vaikutus

Säännöllinen liikunta ei ainoastaan pidä kehoa kunnossa, vaan sillä on myös suora vaikutus esimerkiksi ihon terveyteen ja verenkiertoon. Liikunta auttaa poistamaan kehosta kuona-aineita ja parantaa ihon väriä.

Tärkeintä kuitenkin on valita liikuntamuoto, joka tuo iloa, olipa se sitten kävely luonnossa, jooga tai kuntosaliharjoittelu.

positiivinen asenne

Stressin hallinta

Stressin hallinta on keskeinen tekijä niin sisäisen, kuin ulkoisen kauneuden ylläpitämisessä ja edistämisessä. Kun keho ja mieli ovat tasapainossa, tämä heijastuu myönteisesti ulkoiseen olemukseen.

Stressillä on taipumus vaikuttaa suoraan ihon kuntoon, ja jatkuva stressi voi ilmetä ihon kuivuutena, epätasaisena sävynä tai jopa aknen puhkeamisena. Joillekin stressi saattaa aiheuttaa myös esimerkiksi nokkosihottumaa.

Stressihormonit vaikuttavat esimerkiksi hiustenlähtöön

Tasapainoinen mieli heijastuu jopa silmiin, jotka näyttävät levollisemmilta ja kirkkaammilta stressin väistyttyä. Lisäksi stressin hallinta voi vaikuttaa hiusten terveyteen. Jatkuva stressi voi aiheuttaa hiustenlähtöä ja tehdä hiuksista elottomat. 

Kyky käsitellä stressiä voivat myös lisätä luontaista vetovoimaa. Sisäinen tasapaino ja rauhallinen mieli heijastuvat ulkoisesti, tehden ilmeestäkin helposti lähestyttävämmän.

Stressin hallinta ei siis ole tärkeää ainoastaan terveydelle, vaan se on myös tehokas keino säilyttää sisäinen kauneus ja heijastaa sitä ulospäin ympäröivään maailmaan.

Kauneuden tukeminen luonnollisesti

Kauneus+ on monipuolinen ravintolisä, joka sisältää tarkkaan valittuja ainesosia, kuten kollageenia, sinkkiä ja muita tärkeitä ravintoaineita. Sen avulla voit täydentää terveellistä ruokavaliota ja tukea ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia sisältäpäin.

Panosta itseesi, kuuntele kehoasi ja anna kauneutesi loistaa säteilevänä ulospäin!

Takaisin blogiin

3 kommenttia

Hei Kaija,
olemme ottaneet asian käsittelyyn ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian, jos et ole jo saanut apua ongelmaasi. Suosittelen kokeilemaan asiakaspalveluun jonottamista uudestaan, sillä keskimääräinen vastausaika ei ole montaa minuuttia. Mukavaa viikon jatkoa!

Suomen Vitamiinikeskus

Hyviä kirjoituksia. Minulla olisi monenlaista kysyttävää ja tilattavaakin. Puhelimella vaikea päästä, kun joutuu jonottamaan.yritin äsken ja jonotinkin jonkin aikaa, mutta 5 tuntui olevan koko ajan edessä ja minä en voi jonottaa kohtuuttoman kauan, kun puhelimeni voi keskeyttää. Jos joku soittaa, jonotus katkeaa. Olisi kiireellistä asiaa.

Kaija Porvali

Hyviä kirjoituksia. Minulla olisi monenlaista kysyttävää ja tilattavaakin. Puhelimella vaikea päästä, kun joutuu jonottamaan.yritin äsken ja jonotinkin jonkin aikaa, mutta 5 tuntui olevan koko ajan edessä ja minä en voi jonottaa kohtuuttoman kauan, kun puhelimeni voi keskeyttää. Jos joku soittaa, jonotus katkeaa. Olisi kiireellistä asiaa.

Kaija Porvali

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.