Lierihattupäinen nainen levittämässä aurinkovoidetta olkapäähänsä ja istumassa rantahiekalla.

Suojaa itsesi auringolta: 5 vinkkiä

Kesä on täällä, ja auringonpaiste houkuttelee meidät ulos nauttimaan lämpimistä säistä. Aurinko tuo mukanaan paljon hyvää – D-vitamiinia, lämpöä ja hyvää mieltä – mutta samalla se voi olla myös haitallista esimerkiksi ihollemme tai silmillemme.

...varsinkin jos emme suojaa itseämme oikein! Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla voit nauttia auringosta turvallisesti ja huolehtia ihostasi parhain mahdollisin keinoin.

Käytä aurinkovoidetta säännöllisesti

Aurinkovoide on ehdoton varuste etenkin kuumina kesäpäivinä. Valitse aurinkovoide, jossa on vähintään SPF 30 ja, joka suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä.

Levitä aurinkovoidetta runsaasti 15-30 minuuttia ennen ulos menoa ja muista lisätä sitä parin tunnin välein. Lisää voidetta myös erityisesti uinnin, hikoilun tai pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen.

Valmisteissakin on kuitenkin eroja, ja jotkin aurinkovoiteet esimerkiksi kestävät jonkin verran vettä ja uimista. Perehdy aina aurinkosuojavoiteen tuotekohtaisiin tietoihin ja kysy tarvittaessa apua asiantuntevalta myyjältä.

Suojaa ihoasi vaatteilla

Lierihattupäinen nainen hymyilee ulkona aurinkoisella säällä ja pitelee hatustaan sekä katsoo alaspäin.

Vaikka aurinkovoiteen levitys on etenkin nykypäivänä hyvä tapa suojautua auringolta, on perinteinen vaatteilla suojautuminen myös erittäin tehokasta sekä yksi parhaista tavoista suojautua auringolta.

Käytä:

  • pitkähihaisia paitoja
  • pitkiä housuja
  • erilaisia hattuja

Näin suojaat tehokkaasti ihoa auringon haitallisilta säteiltä. Etenkin ohuthiuksisten sekä kaljujen kannattaa suojata päälaki kunnolla.

Keskipäivän auringossa säteet ovat voimakkaimmillaan ja on hyvä peittää ihoa kevyillä, hengittävillä vaatteilla. Esimerkiksi pellavavaatteet ovat hyvin hengittäviä ja suotuisia hellepäivänä ulkona oleskeluun.

Mitä tiheämpi sekä värikkäämpi kangas on ominaisuuksiltaan, sitä paremman suojan se tarjoaa ohueen ja vaaleaan kankaaseen verrattuna. 

Huolehdi ihostasi myös sisältäpäin

Auringon vaikutukset ihoon voivat ulottua syvemmälle kuin pelkkään pintakerrokseen ja iho onkin ihmisen suurin elin. Siksi on tärkeää huolehtia ihon terveydestä myös sisältäpäin.

Ravitseva ja tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti vitamiineja, antioksidantteja ja terveellisiä rasvoja, auttaa pitämään ihon terveenä ja joustavana.

Suositus: Kauneus+ lisäravinne

Suomen Vitamiinikeskuksen Kauneus+ on lisäravinne, joka sisältää biotiinia, sinkkiä, C-vitamiinia ja kollageenia. Tämä ravinneyhdistelmä tukee ihon hyvinvointia, jolloin se pystyy koko potentiaalillaan suojautumaan myös auringon haittavaikutuksilta.

  • Biotiini tukee ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia.
  • Sinkki edistää ihon, kynsien ja hiusten pysymistä normaaleina.
  • C-vitamiini tukee kollageenin muodostumista, joka on tärkeää ihon kimmoisuudelle ja joustavuudelle.
  • Kollageeni on välttämätön proteiini ihon hyvinvoinnille. 

Nauti kesästä turvallisesti ja pidä huolta ihostasi sekä ulkoisesti että sisäisesti. Kokeile Kauneus+ lisäravinnetta osana päivittäistä ihonhoitoasi!

 

Kauneus+ valmiste suoraan kotiovelle verkkokaupastamme

 

Pysy varjossa

Varjossa UV-säteilyn määrä on noin puolet auringossa olemiseen verrattuna. Jotta varjo antaisi täyden suojan, pitää suuren osan taivaastakin peittyä rakennusten tai puiden taakse.

Paras tapa välttää liiallinen altistuminen auringolle on pysyä varjossa erityisesti klo 10 ja 16 välillä, jolloin UV-säteet ovat voimakkaimmillaan. Hakeudu puiden varjoon, käytä aurinkovarjoja tai suojaudu rakennusten varjoissa.

Varjossa oleminen vähentää merkittävästi UV-säteiden voimakasta vaikutusta silmiin ja ihoon.

nainen ulkoilemassa aurinkoisena päivänä

Käytä aurinkolaseja

Paitsi aikuisten, niin etenkin lasten näön suojaaminen UV-suojatuilla aurinkolaseilla on tärkeää, sillä lapsen silmän linssi päästää UV-säteilyä lävitseen enemmän kuin aikuisen.

Aurinkolaseissa olevat merkinnät kertovat, kuinka paljon ne suojaavat UV säteilyltä. Hyvät lasit ovat suuret sekä estävät säteiden pääsyn silmille myös sivusuunnasta.

Lähde: säteilyturvakeskus

Mikä tärkeintä: nauti auringosta turvallisesti!

Nauti kesästä täysillä, mutta muista suojata ihosi myös auringon haitallisilta säteiltä. Näiden vinkkien avulla voit nauttia aurinkoisista päivistä turvallisesti ja pitää myös ihosi suojassa!

Aurinkovoiteen säännöllinen käyttö, vaatteilla suojautuminen, ihon hoitaminen sisältäpäin lisäravinteella, varjossa oleskelu ja aurinkolasien käyttäminen ovat tehokkaita tapoja vähentää auringon haittavaikutuksia. Huolehdi itsestäsi ja läheisistäsi, ja nauti kesän iloista turvallisesti.

Lue myös: SELVITYS: onko vitamiinien saanti suurempaa kesällä?

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.