Kuumalla pöpöt jylläävät – näin hoidat vastustuskykyäsi

Kuumalla pöpöt jylläävät – näin hoidat vastustuskykyäsi

Kesä on valon ja lämmön aikaa, jolloin ihmiset rentoutuvat ja kesäiset (ei aina terveyden kannalta niin hyvät) tottumukset saattavat nostaa päätään. Yksi huurteinen terassilla, istuminen aamuyöhön rantahiekalla ja bajamajassa vierailu puiston siimeksessä.

Paitsi, että nämä tietysti kuuluvat kesään, voivat eri olosuhteet olla myös haasteita vastustuskyvylle.

Kesä pitää sisällään erilaisia vastustuskykyä uhkaavia asioita, jolloin on tärkeää yrittää pitää vastustuskyky mahdollisimman hyvässä iskussa näitä uhkia vastaan. Kukapa nyt haluaisi niiskuttaa kesähelteillä?

Kelit lämpenevät ja vaatteet vähenevät

Kesällä tulee oltua pitkiä aikoja ulkona, jolloin päivän ja illan lämpötilat voivat erota toisistaan jopa yli kymmenen lämpöastetta. Aina ulos ei tule pukeuduttua riittävästi ajatellen viilentyvää iltaa.

Uiminen tekee todella hyvää terveydelle, mutta myös vedessä voi muhia erilaisia bakteereja ja kotimatkalla märät vaatteet saattavat aiheuttaa vilunväristyksiä. Onkin todella tärkeää, että kesästä huolimatta ulos ottaa tarpeeksi vaatetta niin auringolta suojautumiseen, kuin viileiden kesäiltojen lämmikkeeksi.

Vaikka paleltuminen ei yksinään välttämättä aiheuta flunssaa, voi kylmä ilma alentaa jo ennestään heikon vastustuskyvyn omaavia limakalvojamme. Tällöin vastustuskyvyn parantaminen ei ole lainkaan pahitteeksi.

Mies aivastamassa nenäliinaan ulkona kesällä

Alentunut vastustuskyky

Alentunut vastustuskyky saattaa johtua monesta syystä. Aikuisten infektioherkkyys on luonnollisesti hieman erilaista, kun lapsilla, sillä varsinkin pienet lapset ovat vasta rakentamassa omaa vastustuskykyään saamalla erilaisia tartuntoja esimerkiksi päivähoidosta ja tämä on tiettyyn pisteeseen saakka täysin normaalia.

Kesä on myös otollista infektioiden itämisaikaa, sillä kuumuus yhdistettynä kesälomareissuihin voi altistaa erilaisille bakteeri- ja virustaudeille.

Kesällä alentuneen vastustuskyvyn uhkia voivat olla:

  • Lämpötilojen vaihtelut
  • Käsienpesumahdollisuuden puuttuminen
  • Veden liian vähäinen juonti
  • Väsymys tai stressi
  • Alkoholin lisääntynyt kulutus
  • Kuumuudessa viihtyvät bakteerit ja/tai virukset
  • Uimavedessä muhivat bakteerit ja/tai virukset
  • Ravinneköyhä ruokavalio

Kesä voi altistaa flunssalle

Kesällä moni haluaa nauttia elämästä, eikä sitä pidäkään ottaa liian vakavasti – varsinkaan kesäloman huumassa. Onkin ihanaa elää hetkessä ja nauttia jokaisesta päivästä täysin rinnoin itselle parhaalla tavalla.

Moni asia kesällä saattaa kuitenkin altistaa flunssalle (puhumattakaan esimerkiksi siitepölyallergiasta). On tärkeää huolehtia vastustuskyvystä myös kesän aikana, jolloin lisäravinteet voivat olla loistava apu terveyden tukemiseen.

Paranna luontaista vastustuskykyäsi

Kesä on myös ehdottomasti loistavaa aikaa nauttia eri kasvisten ja hedelmien sesongista. Monet kotimaiset kasvikset ja juurekset ovat parhaimmillaan ja myös useat ulkomailta tuodut hedelmät näyttävät parastaan. Terveelliset elämäntavat auttavat osaltaan taistelemaan myös kesän pöpöjä vastaan.

Hedelmäkori, jossa on erilaisia hedelmiä

Kesäkuun sesonkiin kuuluvat esimerkiksi:

  • Greippi
  • Sipulit
  • Sitruuna
  • Persikka
  • Kaalit
  • Varhaisperuna
  • Parsa
  • Tomaatti

Nämä herkulliset vaihtoehdot saa grillissä paistettua todella maukkaiksi tai ne käyvät myös grilliruuan kaveriksi. Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää kauden satoa myös vastustuskyvyn tukemiseksi.

Yksi hyvä keino varmistaa riittävä ravinteiden saanti vastustuskyvyn tukemiseksi on ottaa ruokavalion rinnalle myös hyvinvointia tukevia lisäravinteita.

Aurinko ja D-vitamiini

Huono vastustuskyky on monen riesana kesälläkin ja silloin sairastumiskierteeseen lähdetään yleensä etsimään ratkaisuja lääkäriltä. Se onkin oikea keino, mutta myös vitamiinilisistä voi olla hyvä tuki vastustuskyvyn parantamiseen elämäntapojen ohella.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet D-vitamiinin positiivisista vaikutuksista vastustuskykyyn. Suomen olosuhteissa kesä on kuitenkin valitettavan lyhyt. WMO:n tietojen mukaan Helsingissä on vuodessa noin 1 780 aurinkoista tuntia. Puolestaan Malagassa, Espanjassa on vastaava luku noin 2 850 tuntia.

D3-vitamiini edistää tutkitusti immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, mutta aurinko ei näyttäydy Suomessa liikaa ja varsinkin sisätyötä tekevät käyttävä D-vitamiinilisiä tästä syystä myös kesällä, sillä sen riittävä saanti on hyvin paljon vuodenajoista riippuvaista.

Vastustuskyky+

Vastustuskyky+ loistava valinta, kun haluat tukea luontaista vastustuskykyäsi. Se sisältää huolellisesti valittuja ainesosia juuri vastustuskyvyn tukemiseen myös kesällä.

Tuote on täysin kotimainen ja se on valmistettu suomalaisessa tehtaassa, mitä kuvastaa myös ylpeydellä kantamamme Avainlippu-merkki.

Tehokas kolmen eri sinkin yhdistelmä

Vastustuskyky+ sisältää todella tehokkaan triplasinkkiyhdistelmän, eli se sisältää kolmea eri sinkin muotoa: sinkkiasetaattia, sinkkisitraattia sekä sinkkiglukonaattia. Näillä jokaisella sinkin muodolla on oma imeytyvyysprofiilinsa tarjoten käyttäjälleen parhaan mahdollisen tehon.

Tämän lisäksi se sisältää optimaalisen yhdistelmän C- ja D3-vitamiinia, valkosipuliuutetta ja seleeniä. Tämä tehopakkaus on mahtava yhdistelmä elimistön oman vastustuskyvyn tukemiseen.

Miltä siis kuulostaisivat laadukkaat ja täysin suomalaiset tuotteet suoraan kotiin toimitettuina vastustuskyvyn tueksi? Tutustu myös muuhun valikoimaan Suomen Vitamiinikeskuksen verkkokaupassa.

Takaisin blogeihin

Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.