Paras kollageeni iholle

Ihon syyshuolto: Näin tuet ihon uusiutumista luonnollisesti

Syksy on saapunut ja sen myötä myös viileämpi sää, mikä tarkoittaa, että ihomme on koetuksella jo menneen kuuman kesän sekä nykyisen viileämmän syysviiman myötä.

Ihon kosteutus sekä uusiutuminen ovat avainasemassa, jotta voimme ylläpitää terveen ja toki myös kivalta näyttävän ihon.

Iho on kuitenkin myös paljon muuta, kuin pelkkää ulkonäköä.

Sillä on erittäin monia tärkeitä tehtäviä. Tämän artikkelin luettuasi muistat taas, kuinka suuri osa terveyttä ihosi onkaan.

Iho on ihmiskehon suurin elin

Kun mietimme terveyttä, tulee monelle mieleen kehomme sisäpuolella olevat elimet, joita emme yleensä päivittäin näe. Ne ovatkin tärkeitä hyvinvointimme kannalta.

Ihmiskeho on kuitenkin kokonaisuus, jonka suurin elin iho on. Iho on ensimmäinen suojakerroksemme ulkomaailmaa vastaan. Se voi myös antaa tärkeitä vihjeitä yleisestä terveydestämme. Kun pidämme ihostamme hyvää huolta - voi se pitää meistä huolta.

Paras ihon kosteuttaja

Iho suojaa kehoa monin tavoin

Iho muodostaa esteen, joka suojaa kehoa bakteerien tunkeutumiselta ja muilta mahdollisilta ympäristöriskeiltä, ​​jotka voivat olla vaarallisia terveydellemme.

Iholla on myös muita rooleja. Se sisältää hermopäätteitä, joiden avulla voimme tuntea, kun esine on liian kuuma tai terävä, jotta tajuamme vetäytyä nopeasti pois tilanteesta.

Ihon hikirauhaset ja pienet verisuonet auttavat hallitsemaan myös kehon lämpötilaa.

Ihon soluilla on myös erittäin tärkeä tehtävä, sillä ne muuttavat auringonvalon D-vitamiiniksi, joka on ihmiselle todella tärkeää.

Kuivat kädet

Ravintoaineet osana ihonhoitoa

Ihomme uusiutuu jatkuvasti ja sillä on monia tärkeitä tehtäviä. Iho heijastaa monesti sisäistä hyvinvointiamme sekä terveyttämme. Ravintoaineet, joita saamme päivittäin ruokavalion kautta, vaikuttavat ihon kuntoon.

Ravintoaineiden saanti voi olla hyvä turvata myös ravinnelisän avulla. Listasimme muutamia tärkeimmistä ravintoaineista ihon terveyden ylläpitämiseksi:

C-vitamiini

C-vitamiinin rooli ihon kannalta on tärkeä, sillä se edistää kollageenin muodostumista ihon normaalia toimintaa varten sekä suojaa ihosoluja mm. hapettumisstressiltä.

Pii

Pii on mineraali, jota välttämätön luiden, nivelten ja mukopolysakkaridien muodostukselle. Pii on myös tärkeä rakennuspalikka esimerkiksi ihon hyvinvoinnin kannalta.

Sinkki

Sinkki on mukana monessa tärkeässä prosessissa ihon hyvinvoinnissa. Se auttaa esimerkiksi haavojen parantumisessa sekä kollageenin muodostumisessa.

Kollageeni 

Kollageeni on sidekudosproteiini, joka koostuu aminohapoista. Sitä esiintyy koko kehossa – jänteissä, rustoissa, luustossa, elinten ympärillä sekä tietystikin ihossa. Se on siis välttämätön proteiini ihon hyvinvoinnin tueksi.

Nuoresta ja terveestä ihosta keskimäärin 75 % koostuu nimenomaan kollageenista. Kollageenin tuotanto alkaa vähenemään radikaalisti 25 ikävuoden jälkeen. Kollageenin vähenemisen myötä ihon kimmoisuus muuttuu ja tämä näkyy ihon veltostumisena sekä ryppyinä.

Ihon hyvinvointia olisi hyvä tukea laadukkaalla kollageenilisällä, ei ryppyjen - vaan ihon terveyden ylläpitämisen tukemiseksi. Naururypyt kertovat sen, että elämässä on ollut hauskaa!

Paras kollageeni iholle?

Paras kollageeni iholle on kotimainen valmiste, joka on valmistettu puhtaista raaka-aineista.

Suomen Vitamiinikeskuksen Kauneus+

Kauneus+ sisältää kaikkia tärkeitä ravinteita niin ihon, kuin myös kynsien ja hiusten hyvinvoinnin tueksi:

  • Kollageenina toimii Peptan F HD kalakollageeni, joka on valmiiksi pilkottua kollageenipeptidiä. Se antaa elimistölle merkin siitä, että kehon omaa kollageenin tuotantoa on lisättävä.

  • Piimaa, josta n. 50 % on piitä. Pii on sidekudoksen tärkeä rakenneosa ja välttämätön kollageenin muodostumiselle.

  • C-vitamiini eli askorbiinihappo.

  • Sinkki (sinkkisitraatti).

Tilaa Kauneus+ kotiin toimitettuna Suomen Vitamiinikeskuksen verkkokaupasta. Kaikki tuotteet ovat saaneet Avainlippu-merkin ja ne on valmistettu Suomessa.

Takaisin blogiin

2 kommenttia

Hei Eeva!

Kiitos kommentistasi. Monivitamiinia on saatavilla ja voit tilata sitä helposti verkkokaupastamme osoitteesta:
𝙝𝙩𝙩𝙥𝙨://𝙫𝙞𝙩𝙖𝙢𝙞𝙞𝙣𝙞𝙠𝙚𝙨𝙠𝙪𝙨.𝙛𝙞/𝙥𝙧𝙤𝙙𝙪𝙘𝙩𝙨/𝙥𝙞𝙩𝙠𝙖𝙫𝙖𝙞𝙠𝙪𝙩𝙩𝙚𝙞𝙣𝙚𝙣-𝙢𝙤𝙣𝙞𝙫𝙞𝙩𝙖𝙢𝙞𝙞𝙣𝙞𝙫𝙖𝙡𝙢𝙞𝙨𝙩𝙚

Vaihtoehtoisesti voitte soittaa asiakaspalveluumme:
𝐀𝐬𝐢𝐚𝐤𝐚𝐬𝐩𝐚𝐥𝐯𝐞𝐥𝐮
𝐀𝐫𝐤. 9-15.30
044 446 6000

Yt. Jasmin / Suomen Vitamiinikeskus

Suomen Vitamiinikeskus

Hei, onko Monivitamiinia saatavilla,,❣️

Eeva Huhtanen

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.