Suomen Vitamiinikeskus | Vitamiinit ja ravintolisät verkkokaupasta

Vitamiinikeskus sopii työpaikkana moniin eri elämäntilanteisiin

Vitamiinikeskus sopii työpaikkana moniin eri elämäntilanteisiin

18.10.2018 12:12

Suomen Vitamiinikeskuksen vahvuus on uusien työntekijöiden kouluttaminen. Myyntikoulutus pidetään kaikille uusille myyjille riippumatta hänen aiemmasta kokemuksestaan. Myyntikoulutuksessa käydään läpi Suomen Vitamiinikeskuksen toimintamallit ja tärkeimmät asiat myymisestä yleensä. Lisäksi uudet myyjät saavat tuotekoulutuksen, jossa he saavat käyttöönsä kattavan tietopaketin Vitamiinikeskuksen tuotteista.

 ”Vitamiinikeskus on työnantajana luotettava. Palkkaus on reilu ja myyjät koulutetaan työhön hyvin. Toimistolla vallitsee mukava ilmapiiri työyhteisön kesken”, kuvailee Vitamiinikeskuksen myyjä Mira.

Suomen Vitamiinikeskus työllistää monipuolisesti eri ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä. Ikähaarukka on suuri aina opiskelijoista eläkeläisiin saakka. Työntekijöiden koulutustaustoissa ja työhistoriassa on hyvin suurta vaihtelua.

”Löysin Suomen Vitamiinikeskuksen Kuopio-hallissa järjestettyjen rekrymessujen kautta. Olen työskennellyt Vitamiinikeskuksella jo pari vuotta ja viihtynyt hyvin. Pystyn kehittämään itseäni jatkuvasti työssä ja vaikuttamaan myös palkkaan. Ahkeralla työnteolla voi tässä hommassa tienata hyvin opiskelujen ohessa”, Mira kertoo.

Kuka tahansa voi hakea Vitamiinikeskukselle töihin, ja kaikkiin hakijoihin otetaan yhteyttä. Valintaprosessissa kiinnostus ja asenne työtä kohtaan ratkaisee enemmän kuin aiempi työkokemus.

Joustavuus takaa työntekijöiden viihtymisen

Suurin osa Vitamiinikeskuksen työntekijöistä tekee 30-tuntista viikkoa. Osa työntekijöistä on täysipäiväisiä toisten tehdessä koulun ohella tai eläkkeellä pienempää tuntimäärää osa-aikaisesti.

Harva suunnittelee puhelinmyynnistä ammattia loppuelämäksi. Vitamiinikeskus tarjoaakin hyvän työmahdollisuuden välivuoden tai oman alan työnhaun ajaksi. Moni kuitenkin tykästyy työhön ja jää taloon pidemmäksi aikaa. Opintojen ja työnteon yhdistäminen on onnistunut myös Miran kohdalla.

Vitamiinikeskuksen tuotteita on helppo myydä, sillä ne ovat laadukkaita ja kotimaisia valmisteita.

”Teen opiskelujen ohessa neljän tunnin työpäiviä kolmesti viikossa. Työaikojen sopiminen on aina ollut hyvin joustavaa ja olen saanut työskennellä silloin kun opiskelut antavat periksi. Myyntityö koulun ohella ei kuormita, kun työaika on sopiva.”

Suomen Vitamiinikeskus maksaa tuntipalkkaa, jonka päälle myyjä saa myynnin mukaan kasvavan bonuksen. Tyhjän päälle ei siis jää, vaikka kauppoja ei syntyisi, mutta lähtökohta työhön on toki se, että mitä enemmän myy, sitä paremmat tienestit saa. Kiinteä tuntipalkka on yksi Vitamiinikeskuksen valteista, sillä käytäntö ei B2C-puhelinmyynnissä ole kovinkaan yleinen.

Myyjän työ on hyvin itsenäistä. Myyntitiimi on tukena, mutta käytännön soittotyö tapahtuu yksin. Myyntitiimille annetaan kuukausittaiset myyntitavoitteet, joiden saavuttamiseen tarvitaan jokaista myyjää. Kuukausitavoitteen lisäksi tiimillä saattaa olla jokin muu yhteinen tavoite, jonka täytyttyä lähdetään yhdessä syömään tai illanviettoon.

”Vitamiinikeskuksen tuotteita on helppo myydä, sillä ne ovat laadukkaita ja kotimaisia valmisteita. Tuotteista suosituin on ehdottomasti B12-vitamiini”, Mira sanoo.

Toimistolla järjestetään myös paljon erilaisia myyntitempauksia ja kilpailuja, joista voi voittaa monenlaisia palkintoja aina lomamatkoista lähtien. Kilpailut kannustavat myyjiä tietysti parempaan tulokseen.

Automatisoitu soittojärjestelmä helpottaa työtä

Reilussa kymmenessä vuodessa puhelinmyyntityö on ottanut suuria kehitysharppauksia. Kun ennen vanhaan numerot näpyteltiin matkapuhelimella puhelinluettelon avulla, on tämän päivän myyjillä käytössään Leaddesk-soittojärjestelmä, joka kertoo asiakkaan taustatietoja jo ennen kuin hän vastaa puhelimeen. Työ on nykyisin myös tehokkaampaa. Puheluiden automatisointi mahdollistaa puheluiden lähtemisen ilman, että myyjän tarvitsee tehdä itse mitään. Jos asiakas ei vastaa, tietokone soittaa seuraavaan numeroon.

Soittojärjestelmä varmistaa tehokkaan ajankäytön myyntityössä. Työn seuraaminen helpottuu, sillä järjestelmä pitää kirjaa mm. soittoajasta, myynnin onnistumisprosentista, puhelujen keskimääräisestä kestosta sekä kaikista tärkeimmästä eli kuinka paljon myyjä saa kuukausibonusta tuntipalkan kylkeen.

Kiinnostuitko Vitamiinikeskuksesta työpaikkana? Täytä rekrylomake ja otamme sinuun yhteyttä.