Arttu Heikkinen - Nuorten maailmanmestari

Arttu Heikkinen - Nuorten maailmanmestari

Arttu Heikkinen aloitti hiihdon 10 vuotta sitten. Hiihtoseuran väki houkutteli Heikkisen kokeilemaan ampumahiihtoa ja hyvin nopeasti hän jäi lajiin koukkuun. Vasta 18-vuotias ampumahiihtäjä on jo saavuttanut urallaan MM-kullan normaalimatkalta M19-sarjassa Yhdysvalloissa Soldier Hollow’ssa. Heikkinen listaa maailmanmestaruuden unohtumattomimmaksi ampumahiihtohetkekseen. Heikkinen on tämän lisäksi saavuttanut MM-pronssin takaa-ajosta M19-sarjassa.

Heikkinen kertoo, että ampumahiihdossa on parasta eri osa-alueiden hallitseminen kilpailusuorituksessa. Se tuo mukavaa jännitystä lajiin.

 

Kuva Björn Reicher

Minkälaisia ominaisuuksia huipputason ampumahiihtäjältä sitten vaaditaan? 

“Vaaditaan todella kovaa fyysistä kuntoa ja hyvää keskittymiskykyä ampumapenkalla. Täytyy osata myös lukea olosuhteita ja reagoida niihin tarpeen mukaan kesken kilpailusuorituksen. Täytyy siis pitää pää kasassa.”

Henkilökohtaisiksi tulevaisuuden tavoitteiksi lajin parissa Heikkinen kertoo olevan päästä kilpailemaan ampumahiihdon IBU-Cupin ja Maailman Cupin kilpailuita sekä vakiinnuttaa paikka Maailman Cup -joukkueessa tulevina talvina. Pitkän ajan tavoitteena on 2026 talviolympialaiset.

 

Kuva Björn Reicher

Heikkinen ylläpitää suorituskykyään päivittäisellä harjoittelulla, mutta kuinka hän valmistautuu treeneihin sekä kilpailuihin?

“Treeneihin valmistaudun syömällä ja nukkumalla hyvin ja riittävästi, vitamiinit auttavat päivittäisessä harjoittelussa ravinnon tukena. Kilpailuja edeltävänä päivänä tehdään valmistava/herkistävä harjoitus ja täytyy pitää erityisen hyvää huolta riittävästä ravinnon saannista”, kertoo Heikkinen.

 

Mitkä asiat menestynyt nuori ampumahiihtäjä listaisi menestymisen kulmakiviksi?

“Menestymisen kulmakivenä on ehdottomasti pitkäjänteinen ja huolellinen työ. Pikavoittoja ei ole saatavilla.”

Heikkinen on käyttänyt jo pidemmän aikaa Suomen Vitamiinikeskuksen tuotteita osana monipuolista ruokavaliotaan. “Suosikkituotteeni on Merimagnesium ja se on käytössäni päivittäin ruokavalion tukena. Olen ollut erittäin tyytyväinen Suomen Vitamiinikeskuksen tuotteisiin”, kertoo Heikkinen.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.