Suomen Vitamiinikeskus | Vitamiinit ja ravintolisät verkkokaupasta

B12 – aivoille ja muistille

B12 – aivoille ja muistille

17.7.2018 11:15

B12 on yksi elimistölle tärkeimmistä vitamiineista. Sillä on suuri merkitys kehon keskeisimmissä toiminnoissa, joista tärkeimpinä veren punasolujen muodostuminen sekä hermoston toiminta. Lisäksi B12:a tarvitaan vastustuskyvyn ylläpitämiseen.

Välttämätön B12 on puolestaan aivojen ja muistin toiminnalle.

Tehokkaasti ja luonnollisesti imeytyvä

Suomen Vitamiinikeskuksen valmistuttama B12 on kotimainen, vahva metyylikobalamiinivalmiste. Yleisimmät Suomen markkinoilla myytävät B12-vitamiinin muodot ovat syanokobalamiini ja metyylikobalamiini. Suurimmassa osassa markkinoiden B12-vitamiinituotteista vitamiini on syanokobalamiinimuodossa. Suomen Vitamiinikeskuksen B12-vitamiini on kuitenkin metyylikobalamiinia, joka on luonnollinen ja tehokkaasti imeytyvä muoto.

Suomen Vitamiinikeskuksen B12 on imeskelytabletti, jolloin imeytyminen alkaa jo suun limakalvoilta. Siten osa vitamiinista voidaan käyttää hyödyksi vatsan imeytymisongelmista huolimatta.

Suomen Vitamiinikeskus B12-vitamiini

Suomen Vitamiinikeskuksen B12-vitamiinitablettipakkaus sisältää 90 tablettia.

B12-vitamiini ikääntyville

Iän myötä B12-vitamiinin imeytyminen elimistöön ruoasta heikkenee, minkä vuoksi ikääntyneillä ilmenee usein B12-vitamiinin puutetta. Yli 55-vuotiaiden kannattaa tarkastaa B12-vitamiinitasonsa säännöllisesti.

B12-vitamiini kasvissyöjille

B12-vitamiinia esiintyy luontaisesti vain eläinkunnasta peräisin olevissa elintarvikkeissa, kuten kalassa sekä liha- ja maitotuotteissa. Siksi kasvisruokavaliota noudattavan tulee tulee pitää erityistä huolta B12-vitamiinin riittävästä saannista.

Kasvisruokavalioon siirtyneiden kannattaa huomioida, että B12-vitamiinin vesiliukoisuudesta huolimatta elimistö pystyy varastoimaan vitamiinia maksaan sekä kierrättämään sitä uudelleen tehokkaasti. Vaikka puutos voi ilmaantua vasta vuosien kuluttua kasvisruokavalioon siirtymisestä, kannattaa riittävästä B12-vitamiinin riittävä saanti ottaa heti huomioon kun siirrytään kasvisruokavalioon.

Tuotetiedot

Suomen Vitamiinikeskuksen B12-vitamiini on valmistettu Suomessa ja sen valmistuttaja ja markkinoija on Suomen Vitamiinikeskus Oy. Suomen Vitamiinikeskuksen B12-vitamiini on laktoositon, hiivaton ja gluteeniton eikä se sisällä eläinperäisiä ainesosia.

B-12 -vitamiinivalmisteen ainesosat:
– Mannitoli
– Maissitärkkelys
– Pintakäsittelyaine E 47Ob
– Metyylikobalamiini

B12-vitamiinia otetaan 1 tabletti päivässä. Tabletin annetaan liueta suuhun. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ei suositella raskaana oleville tai imettäville. Ravintolisä ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Valmiste tulee säilyttää pienten lasten ulottumattomissa.

 

Artikkelia muokattu 18.12.2019

B12-vitamiinivalmiste