Suomen Vitamiinikeskus | Vitamiinit ja ravintolisät verkkokaupasta

B12 on aivoille ja muistille välttämätön vitamiini

B12 on aivoille ja muistille välttämätön vitamiini

17.7.2018 11:15

B12 on yksi elimistölle tärkeimmistä vitamiineista. Sillä on suuri merkitys kehon keskeisimmissä toiminnoissa, joista tärkeimpinä veren valko- ja punasolujen muodostuminen sekä hermoston toiminta. Lisäksi B12:a tarvitaan vastustuskyvyn ylläpitämiseen.

Välttämätön B12 on puolestaan aivojen ja muistin toiminnalle.

Tehokkaasti ja luonnollisesti imeytyvä

Suomen Vitamiinikeskuksen valmistuttama B12 on kotimainen, vahva metyylikobalamiinivalmiste. Yleisimmät Suomen markkinoilla myytävät B12-vitamiinin muodot ovat syanokobalamiini ja metyylikobalamiini. Suurimmassa osassa markkinoiden B12-vitamiinituotteista vitamiini on syanokobalamiinimuodossa. Suomen Vitamiinikeskuksen B12-vitamiini on kuitenkin metyylikobalamiinia, joka on luonnollinen ja tehokkaasti imeytyvä muoto.

Suurin syy B12-vitamiinin puutteeseen ovat erilaiset imeytymishäiriöt suolistossa. Suomen Vitamiinikeskuksen B12 on imeskelytabletti, jolloin imeytyminen alkaa jo suun limakalvoilta. Siten osa vitamiinista voidaan käyttää hyödyksi vatsan imeytymisongelmista huolimatta.

Suomen Vitamiinikeskus B12-vitamiini

Suomen Vitamiinikeskuksen B12-vitamiinitablettipakkaus sisältää 90 tablettia.

B12-vitamiini ikääntyville

Iän myötä B12-vitamiinin imeytyminen elimistöön ruoasta heikkenee, minkä vuoksi ikääntyneillä ilmenee usein B12-vitamiinin puutetta. Yli 55-vuotiaiden pitää tarkistuttaa B12-vitamiinitasonsa säännöllisesti. Pitkään jatkunut B12-vitamiinin puute voi ilmetä muistihäiriöinä. Riittävä saanti voi puolestaan auttaa ehkäisemään niitä.

Muistin toimintaan vaikuttaa myös riittävä uni. B12-vitamiini tukee elimistön luontaista melatoniini tuotantoa, jolloin vitamiinin riittävä saanti auttaa uniongelmiin.

B12-vitamiini kasvissyöjille

B12-vitamiinia esiintyy luontaisesti vain eläinkunnasta peräisin olevissa elintarvikkeissa, kuten kalassa sekä liha- ja maitotuotteissa. Siksi kasvisruokavaliota noudattavan tulee käyttää B12-valmistetta säännöllisesti ravintolisänä.

Kasvisruokavalioon siirtyneiden kannattaa huomioida, että B12-vitamiinin vesiliukoisuudesta huolimatta elimistö pystyy varastoimaan vitamiinia maksaan sekä kierrättämään sitä uudelleen tehokkaasti. Vaikka puutos voi ilmaantua vasta vuosien kuluttua kasvisruokavalioon siirtymisestä, ravintolisän käyttö tulisi aloittaa heti kun eläinkunnasta peräisin olevat elintarvikkeet jäävät ruokavaliosta pois.

B12-vitamiinin puutos

B12-vitamiinin puutoksen ensimmäiset oireet ovat väsymys, voimattomuus, hengästyminen ja rytmihäiriöt. Ne muistuttavat raudanpuutoksen oireita. Asiaan pitää suhtautua aina vakavasti ja oireiden syy tutkia huolellisesti. Itse asiassa hyvin monet kärsivät raudan tai B12-vitamiinin vajauksesta tietämättään. Pitkään jatkunut B12-vitamiinin puutos voi aiheuttaa muistihäiriöitä, unettomuutta sekä pistelyä ja tunnottomuutta sormissa ja varpaissa.

Tuotetiedot

Suomen Vitamiinikeskuksen B12-vitamiini on valmistettu Suomessa ja sen valmistuttaja ja markkinoija on Suomen Vitamiinikeskus Oy. Suomen Vitamiinikeskuksen B12-vitamiini on laktoositon, hiivaton ja gluteeniton eikä se sisällä eläinperäisiä ainesosia.

B-12 -vitamiinivalmisteen ainesosat:
– Mannitoli
– Maissitärkkelys
– Pintakäsittelyaine E 47Ob
– Metyylikobalamiini

B12-vitamiinia otetaan 1 tabletti päivässä. Tabletin annetaan liueta suuhun. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ei suositella raskaana oleville tai imettäville. Ravintolisä ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Valmiste tulee säilyttää pienten lasten ulottumattomissa.

Tue muistisi toimintaa ja tilaa B12-vitamiinivalmiste.

B12-vitamiinivalmiste