Suomen Vitamiinikeskus | Vitamiinit ja ravintolisät verkkokaupasta

Pöytätenniskilpailuun Portugaliin

Pöytätenniskilpailuun Portugaliin

12.7.2018 10:59

Saatatte ihmetellä, miten pöytätennis ja Suomen Vitamiinikeskus Oy liittyvät toisiinsa? Kirjoitimme aiemmin blogissamme siitä, kuinka haluamme tehdä ”työtä, joka tekee hyvää”. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että me Suomen Vitamiinikeskuksella haluamme kantaa kortemme kekoon nuorille tärkeän asian puolesta eli haluamme tukea nuorten liikkumista sekä terveellisiä elämäntapoja. Tämän myötä, Suomen Vitamiinikeskus onkin lähtenyt sponsoroimaan pöytätennisjoukkuetta, joka on menossa kilpailumatkalle Portugaliin European Universities Games– tapahtumaan heinäkuussa 2018.

Pelaajat: Jyri Pulkkinen, Petter Punnonen ja Jouni Nousiainen

Kilpailuun on lähdössä kolme Kuopiolaista pöytätennisharrastajaa: Jouni Nousiainen (27), Petter Punnonen (23) ja Jyri Pulkkinen (28), jotka edustavat kilpailussa Itä-Suomen yliopistoa ja Savonia- ammattikorkeakoulua. Pidin joukkueelle pienen haastattelun tulevasta koitoksesta ja pelaajat olivatkin varsin jännittyneissä tunnelmissa, sillä he olivat jo seuraavana päivänä lähdössä matkustamaan kohti Portugalin Coimbraa. Pelaajat kertoivat tapahtuman olevan suurin tapahtuma, jossa he ovat koskaan kilpailleet. European Universities Games on kansainvälinen moniurheilutapahtuma korkeakouluopiskelijoille, jonka järjestäjänä toimii European University Sports Association (EUSA). Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Portugalissa ja osallistujia paikalle odotetaan tulevan noin 4000 henkilöä. Tapahtumassa on yhteensä 13 eri lajin kilpailuja, mukaan lukien pöytätennis. Haastateltavat epäilivät tason olevan kisoissa kova, sillä he olivat kuulleet, että esimerkiksi melonnan olympiavoittaja vuodelta 2016 osallistuu kisoihin.

’Aiemmissa kisoissa on myös nähty pöytätenniksen kärkinimiä, joten kovia vastustajia on varmasti luvassa’’, Jouni tuumasi.

Miten Jouni, Petter ja Jyri sitten pääsivät mukaan tällaiseen tapahtumaan? Jouni kertoi voittaneensa viime vuoden opiskelijoiden pöytätenniksen suomenmestaruuskisan ja sen myötä hän sai osallistumisoikeuden tulevaan Portugalin kilpailuun. Osallistujille vaatimuksena on, että heidän täytyy olla korkeakouluopiskelijoita. Kilpailuun osallistujia tarvittiin mukaan kolme, joten Jouni kysyi mukaan seuransa, Kuopion Pöytätennisseuran, muita pelaajia Jyriä ja Petteriä, jotka hekin opiskelevat korkeakoulussa. Näin muodostui joukkue tulevia kilpailuja varten.

Taustastaan pelaajat kertoivat, että he ovat kaikki osallistuneet Kuopion Pöytätennisseuran juniorivalmennukseen, jonka jälkeen ovat jatkaneet lajin harrastusta seurassa. Kipinä lajina juuri pöytätennikseen eli kansankielellä pingikseen oli Jyrille ja Jounille tullut yläasteella koulun kautta.

”Koululla oli yläasteella esillä pingispöytä ja sitä kautta innostuin lajia kokeilemaan. Myöhemmin otin yhteyttä Kuopion Pöytätennisseuraan ja pääsin mukaan harjoituksiin”, Jyri kertoi.

Jouni kertoi Jyrin houkutelleen hänetkin mukaan seuran harjoituksiin ja sitä kautta pöytätenniksestä muodostui heille harrastus. Petter sen sijaan kertoi saaneensa kipinän pöytätennikseen perheensä kautta, sillä hänen isänsä ja siskonsa ovat myös lajin harrastajia. Sitä kautta myös Petter alkoi harrastamaan pöytätennistä jo 7- vuotiaana.

Haastateltavat kertoivat pöytätenniksen olevan Suomessa melko pieni ja tuntematon laji. Sen sijaan muualla Euroopassa ja Aasiassa lajin harrastajia on paljon ja sitä pidetään huomattavasti suuremmassa arvossa, kun kotimaassamme.

 ’’Lajin suosiosta kertoo se, että pöytätenniksellä on kaikista olympialajeista eniten harrastajia ympäri maailman’’, Petter kertoi.

Haastateltavat kertoivat lajin suosion syyksi sen monipuolisuuden, haastavuuden ja helpon aloittamisen. He kertoivat, että alkuun lajissa pääsee n. 15 euroa maksavalla mailalla. Myöskään seura- ja lisenssimaksut eivät lajissa ole kalliita, mikä tekeekin lajista edullisen harrastaa. Jouni täsmentää, että lajissa kehittyessä alkaa tarvita laadukkaampia välineitä, jotka kustantavat jo hieman enemmän, mutta siitä huolimatta moniin muihin lajeihin verraten, kyseessä on edullinen harrastus.

Kysyttäessä mikä pelaajien mielestä pöytätenniksestä tekee mielenkiintoisen lajin, Petter vastasi nopeatempoisuus ja pienet reaktioajat. Jounin mielestä sen sijaan lajissa mukavinta on se, että kyseessä on taitopeli ja monilla erilaisilla tyyleillä voi lajissa pärjätä. Jounia lajissa kiehtoo myös eri kierteiden ymmärtäminen ja niiden vaikutukset pelin kulkuun. Jyrin mielestä lajissa parasta on se, että siinä on tarpeeksi haastetta ja monipuolisuutta. Lisäksi hänen mielestään on mukavaa, että lajia voi harrastaa kaikenikäiset.

Haastateltavat kertovat normaalisti treenaavansa 2-3 kertaa viikossa lajitreeniä ja lisäksi jokainen pitää huolta omasta fyysisestä harjoittelustaan. He kertovat harjoittelevansa paljon yhdessä toisiaan vastaan pelaten ja harjoituskuvioita treenaten. Kausien aikana treenien lisäksi on paljon pelejä viikonloppuisin. Tulevaa kilpailua varten he ovat kuitenkin kiristäneet treenitahtiaan ja harjoittelevat nyt noin neljänä päivänä viikossa. Haastateltavat ovat osallistuneet lukuisiin kilpailuihin jo aiemmin, myös ulkomailla, joten valmistautuminen on heille jo ennestään tuttua.

Pelaajien yhtenä sponsorina toimii Suomen Vitamiinikeskus. Yritys tukee kisareissua rahallisesti matkakulujen osalta ja on lisäksi lahjoittanut pelaajille tuotteitaan. Pelaajat kertoivat kuulleensa Vitamiinikeskuksen halukkuudesta tukea urheiluseuroja, joten he ottivat yhteyttä yritykseen, jonka jälkeen sponsoriasiasta neuvoteltiin. Pelaajat kertoivat, että pitävät Suomen Vitamiinikeskuksen konseptista ja erityisesti siitä, että yrityksessä panostetaan kotimaisuuteen ja ekologisuuteen. Myös tuotteiden kotiinkuljetus oli ominaisuutena haastateltavien mieleen. Haastateltavilla on ollut käytössään yrityksen vitamiini- ja hivenainevalmisteita, kuten pitkävaikutteista monivitamiinia, merimagnesiumia ja K2D3- vitamiinivalmistetta ja he ovat olleet tyytyväisiä tuotteisiin. Erityisen hyödylliseksi he kokivat urheilijoina merimagnesiumvalmisteen, mikä on suunniteltu aktiivisen elämän tueksi.

Haastattelun lopuksi kysyin joukkueelta, että millaiset heidän tunnelmansa ovat nyt päivää ennen lähtöä. Pelaajat kertoivat odottavansa innolla kilpailua, sillä tuleva tapahtuma vaikuttaa olevan isoin urheilutapahtuma, missä he ovat koskaan vierailleet. Lisäksi he halusivat vielä kiittää sponsoreitaan kisaan lähtemisen mahdollistamisesta sekä tuotelahjoista.

’’Odotan innolla näitä kisoja ja sieltä tulevia uusia kokemuksia. Tapahtuma vaikuttaa hyvälle ja on varmasti isoin urheilutapahtuma missä ollaan koskaan oltu. Suuret kiitokset Suomen Vitamiinikeskukselle, että on tukemalla varmistanut sen, että pääsemme kisoihin lähtemään ja on osaltaan mahdollistanut tämän reissun’’, Jyri totesi.

Kesätyöntekijä Minna Siikanen

 

Pelaajien kokemuksia reissusta saamme kuulla lisää myöhemmin oman blogijulkaisun merkeissä. Suomen Vitamiinikeskus toivottaa pelaajille onnea ja menestystä kisoihin!

 

Kesäterveisin,

Minna