Suomen Vitamiinikeskus | Vitamiinit ja ravintolisät verkkokaupasta

Merimagnesium on liikkuvan ihmisen tärkein ravintolisä

Merimagnesium on liikkuvan ihmisen tärkein ravintolisä

3.9.2018 12:23

Alkuaine magnesium on yksi kehon tärkeimmistä kivennäisaineista. Sillä on keskeinen rooli terveen luuston ylläpitämisessä sekä lihasten ja hermoston normaalin toiminnan edesauttamisessa. Magnesiumia tarvitaan kehon aineenvaihdunnan tapahtumissa ja se osallistuu yli 300 biokemialliseen ja toiminnalliseen reaktioon elimistössä. Magnesium auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Elimistö tarvitsee magnesiumia solujen perusaineenvaihdunnan säätelyyn, normaaliin hermoston toiminnan ylläpitämiseen, solujen jakautumiseen sekä suurempien ravintoaineiden, kuten proteiinin muodostamiseen.

Luonnollisia magnesiumin lähteitä ovat vihreät lehtivihannekset, merilevät, palkokasvit ja täysjyvätuotteet. Myös kaakao, tumma suklaa, pähkinät ja siemenet sekä kahvi ovat hyviä magnesiumin lähteitä.

Vihreät lehtivihannekset ja palkokasvit ovat erinomaisia magnesiumin lähteitä.

Ravintolisänä käytettynä magnesium kannattaa nauttia illalla, sillä magnesium rauhoittaa hermoston toimintaa.

Miten merimagnesium eroaa tavallisesta magnesiumista?

Merimagnesiumia saadaan eristämällä magnesiumia merivedestä. Merimagnesium eli magnesiumhydroksidi on hyvin imeytyvä ja vatsaystävällinen magnesiumin muoto. Magnesiumhydroksidin liukoisuus on erinomainen, jopa 90%. Merimagnesiumista elimistö saa siis hyödynnettyä käyttöönsä suurimman osan. Lisäksi Merimagnesium sisältää pitkän luettelon erilaisia mineraaleja, joita saadaan sivutuotteena merestä. Mineraalien pitoisuudet ovat pieniä, mutta tuovat siitä huolimatta mukanaan pieniä synergiaetuja.

Merimagnesiumia saadaan eristämällä magnesiumia merivedestä.

Mitä B-vitamiinit yhdessä magnesiumin kanssa tekevät?

B-vitamiinit vaikuttavat magnesiumin kanssa hieman samanlaisiin asioihin, jolloin niillä on pieniä synergiaetuja. B-vitamiinit auttavat myös magnesiumia imeytymään paremmin.

Magnesium urheilijoille

Magnesium on jokaiselle urheilua vähänkin harrastaneelle tuttu ravintolisä. Kuntosalilla magnesiumjauhe pöllyää kun voimaharjoittelijat hierovat sitä käsiinsä paremman otteen saamiseksi. Tavalliselle kuntoilijalle magnesium on kuitenkin tärkeä aivan eri muodossa – ravintolisänä. Magnesium tunnetaankin liikkuvan ihmisen tärkeimpänä ravintolisänä. Urheillessa ja stressaantuneena elimistö kuluttaa magnesiumvarastoja normaalia enemmän, jolloin magnesiumin riittävän saannin merkitys korostuu.

Urheillessa elimistö kuluttaa magnesiumvarastoja.

Magnesiumin puute

Väsymyksen, lihasheikkouden tai kramppien kaltaiset oireet voivat kertoa magnesiumin puutoksesta. Yksi tavallisimmista magnesiumin puutosoireista on voimakas janon tunne, jonka myötä veden ja muiden nesteiden juominen päivittäin lisääntyy. Elimistö pyrkii janon tunteella ilmaisemaan ettei se saa riittävästi tarvittavia ravintoaineita.

Magnesiumin puute voi näkyä unen laadun muutoksina tai lihaskipuina liikkuessa. Ensimmäiset oireet magnesiumin puutoksesta ovat hyvin heikkoja ja jopa huomaamattomia, mutta voivat muuttua ajan kuluessa selvemmiksi.

Tuotetiedot

Suomen Vitamiinikeskuksen Merimagnesium + B-vitamiinivalmiste on valmistettu Suomessa ja sen valmistuttaja ja markkinoija on Suomen Vitamiinikeskus Oy. Suomen Vitamiinikeskuksen Merimagnesium + B-vitamiinivalmiste on vegaaninen, laktoositon, makeuttamaton, hiivaton ja gluteeniton.

Monivitamiini- ja hivenainevalmisteen ainesosat:

  • Aquamin Mg-magnesiumhydroksidi
  • Nikotiiniamidi
  • Pintakäsittelyaine E 470b
  • Pyridoksiinihydrokloridi
  • Tiamiinimononitraatti

Merimagnesium + B-vitamiinivalmistetta otetaan 1 tabletti päivässä. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Valmiste tulee säilyttää pienten lasten ulottumattomissa.

Tilaa merimagnesium + B-vitamiinivalmiste terveytesi tueksi

 

Merimagnesium + B-vitamiinivalmiste