Suomen Vitamiinikeskus | Vitamiinit ja ravintolisät verkkokaupasta

Kesätyöntekijän ajatuksia kuluneesta kesästä

Kesätyöntekijän ajatuksia kuluneesta kesästä

16.8.2018 11:22

Kesä on hurahtanut nopeasti jo elokuun puolelle töiden ja kesäopintojen merkeissä. Onneksi olen ehtinyt nauttia myös ihanista aurinkoisista ilmoista rannalla löhöten, uiden ja kilo tolkulla jäätelöä nautiskellen. Nyt minun on aika lähteä pienelle lomalle ennen opintojen pariin paluuta. Siispä työskentelyni Suomen Vitamiinikeskuksella päättyy tältä erää. Tulin kertomaan tänne blogin puolelle vielä, mitä tämä kesä Suomen Vitamiinikeskuksella onkaan minulle antanut ja millä mielin lähden loman viettoon.

Aloitin kesätyöni Suomen Vitamiinikeskuksella heti kesäkuun alusta. Ensimmäisen työpäiväni aloitin tietenkin jännittynein mielin, enhän ollut täysin varma, millainen työnkuvani lopulta olisi. Päivän aikana minulle selvisi, että tulisin toimimaan ns. ’’joka paikan höylänä’’ ja työskentelyni olisi monipuolista, yhdessä useiden työkavereiden kanssa. Tämä sopi minulle oikein mainiosti! Aivan aluksi opiskelin paljon tietoa ravintolisistä, muun muassa niiden koostumuksesta, imeytymisestä ja vaikutuksista. Täytyyhän minun tietää, millaisten tuotteiden parissa oikein työskentelen. Lisäksi kävimme läpi tietosuoja-asioita, yrityksen toimintamallia ja muita tärkeitä asioita. Pian pääsin kuitenkin jo tositoimiin.

Haastavinta työssäni mielestäni oli erilaisten tietokonejärjestelmien ymmärtäminen ja haltuunotto. Yrityksessä käytetään useita eri järjestelmiä, jotka kaikki toimivat eri periaatteilla. Järjestelmien käytössä tulee olla todella tarkkana, sillä pienelläkin näppäilyvirheellä voi olla suuret vaikutukset. Tämän koin itse haastavimmaksi asiaksi, mutta onneksi mukavat työkaverit olivat aina valmiina auttamaan. Myös asiakaspalvelupuhelimessa luontevasti oleminen vaati aluksi harjoitusta. Vaikka koen olevani sosiaalinen ihminen, ei puhelimeen vastaaminen ollutkaan niin helppoa, kun voisi luulla. Samaan aikaan asiakkaan kanssa jutustellessa täytyy keskittyä moneen muuhunkin asiaan yhtä aikaa. Kun tietokoneen järjestelmät ja tilausasiat alkoivat tulla tutummiksi, myös puhelimessa luonteva keskustelu helpottui. Harjoitus tekee mestarin myös tässä asiassa!

Mukavinta Suomen Vitamiinikeskuksella työskentelyssä on mielestäni se, että työ ei ole yksinäistä, vaan saan olla tekemisissä, niin asiakkaiden, kuin työkavereidenkin kanssa. Asiakaspalvelutyö on minulle mielestä, sillä tykkään olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa, eikä aika käy pitkäksi. Asiakaspalvelun nyrkkisääntö mielestäni on, että asiakas on aina etusijalla. Lisäksi kohteliaisuudella, aidolla kiinnostuksella asioita kohtaan ja positiivisella mielellä pääsee jo asiakaspalvelussa pitkälle. Blogin kirjoitus on myös ollut minulle mieluista. Olen aina tykännyt kirjoittamisesta, joten lähdin mielelläni kokeilemaan blogitekstien tekoa. Alkukankeuden jälkeen kirjoitus alkoi luonnistua ja ehdinkin muiden töiden lomassa kirjoitella muutamia postauksia. Kipinä kirjoittamisen pariin heräsi uudelleen vuosien jälkeen.

Olen oppinut kesän aikana paljon uusia asioita. Olen työskennellyt monipuolisesti toimiston ja pakkaamon puolella. Pakkaamossa työskentely on kehittänyt tarkkaavaisuutta ja joustavuutta. Toimiston puolella eri tietokonejärjestelmät ovat tulleet minulle tutuiksi ja olen harjaantunut muun muassa Excel-laskentataulukoiden käytössä. Lisäksi yhteistyötaitoni työkavereiden ja eri tahojen kanssa on kehittynyt. Olen mielestäni oppinut huomioimaan muita paremmin omassa työskentelyssäni. Olen myös oppinut kuuntelemisen jalon taidon sekä ottamaan neuvoja paremmin vastaan. Olen päässyt kehittämään myös asiakaspalvelutaitojani ja oppinut sen, että tällaisessa työssä asiakas on aina kaikessa etusijalla. Olen myös kerryttänyt paljon tietoa ravintolisistä ja niiden vaikutuksista ihmisen hyvinvoinnille.

Ihanaa syksyn odotusta! Kiittäen, Minna

Kesätyön tekeminen Suomen Vitamiinikeskuksella on antanut minulle uusia opittuja taitoja, aina blogin kirjoituksesta, pakkaamiseen saakka. Kesä on antanut minu

lle jännittäviä kokemuksia ja mukavia haasteita. Kesästä käteeni jää opittujen taitojen lisäksi arvokasta työkokemusta. Tämän kesän jälkeen tiedän enemmän ravintolisien hyödyistä ja tärkeydestä ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Kesä on antanut minulle säännölliset työajan ja tulot, mutta ennen kaikkea mahtavia kokemuksia ja uusia ystäviä! Lähden loman viettoon haikein, mutta tyytyväisin mielin!

Suuret kiitokset Suomen Vitamiinikeskuksen henkilökunnalle ja asiakkaille mukavasta kesästä!

Hae töihin Suomen Vitamiinikeskukselle