Suomen Vitamiinikeskus | Vitamiinit ja ravintolisät verkkokaupasta

K2+D3 luuston hyvinvointiin

K2+D3 luuston hyvinvointiin

30.7.2018 10:36

Luuston hyvinvoinnin kannalta on riittävä D-vitamiinin saanti välttämätöntä, sillä se edistää kalsiumin, luuston tärkeimmän rakennusaineen imeytymistä.

Ihmisen luusto uusiutuu joka seitsemäs vuosi. Mitä vanhemmiksi tulemme, sitä hitaampaa luuston uusiutuminen on.  Luiden terveyden edistämiseen tehokkain yhdistelmä on kalsium, K2-vitamiini ja D-vitamiini.

D-vitamiinin tärkeys tiedostetaan Suomessa toki hyvin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana sitä on ryhdytty lisäämään moniin elintarvikkeisiin, tavallisimpana esimerkkinä maitoon. Lisäksi D-vitamiinin käyttö ravintolisänä on kasvanut huomattavasti.

Suomen Vitamiinikeskuksen K2+D3-vitamiinivalmisteessa on D-vitamiinia  50 mikrogrammaa. Päivittäisen turvallisen saannin yläraja on 100 mikrogrammaa. Valmiste sisältää myös 100 mikrogrammaa K2-vitamiinia.

K2+D3-vitamiinivalmiste on suunniteltu luuston hyvinvoinnin tueksi.

K2-vitamiini erottaa muista valmisteista

Tuotteestamme tekee ainutlaatuisen se, että siinä D-vitamiinia on 50 µg, kun monet vastaavat valmisteet sisältävät sitä yleensä 5‒10 µg.

K-vitamiinista puhuttaessa täytyy muistaa, että K1- ja K2-vitamiini ovat kaksi eri asiaa. K1-vitamiinia saadaan tummanvihreistä vihanneksista (esim. ruusu- ja parsakaali, pinaatti ja salaatti). K2-vitamiinina on puolestaan vähän vain muutamissa elintarvikkeissa, lähinnä pitkään käyneissä juustoissa. Käyneistä soijapavuista valmistettu japanilainen perinneruoka Natto sisältää erittäin paljon K2-vitamiinia.

Suomen vitamiinikeskuksen K2+D3-vitamiinivalmisteen K2-vitamiini on menakinoni-7-muotoa, joka on vitamiinin pitkävaikutteinen muoto.

Yhteenveto

K2+D3-valmisteen vitamiinit edistävät veren normaalia hyytymistä sekä luiden terveyttä. K-vitamiini edistää veren normaalia hyytymistä ja D-vitamiini kalsiumin hyödyntämistä ja imeytymistä verenkierrosta. Molemmilla vitamiineilla on tärkeä rooli luuston terveydessä. D-vitamiinia suositellaan luuston hyvinvoinnin lisäksi käytettäväksi vastustuskyvyn sekä lihasten ja hampaiden terveyden ylläpitoon.

Tuotetiedot

K2+D3-vitamiinivalmiste on valmistettu Suomessa ja sen valmistuttaja sekä markkinoija on Suomen Vitamiinikeskus Oy. K2+D3-vitamiini on laktoositon, hiivaton, gluteeniton sekä makeuttamaton.

K2+D3 -vitamiinivalmisteen ainesosat:

  • Paakkuuntumisenestoaine 460
  • Maissitärkkelys
  • Menakinoni
  • Kolekalsiferoli
  • Pintakäsittelyaine E470b.

K2+D3 vitamiinivalmistetta ei suositella käytettäväksi yhdessä verenohennuslääkkeiden kanssa.

K2+D3-vitamiinia otetaan 1 tabletti päivässä. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Valmiste tulee säilyttää pienten lasten ulottumattomissa.

Artikkelia muokattu 18.12.2019

K2+D3-vitamiinivalmiste