Suomen Vitamiinikeskus | Vitamiinit ja ravintolisät verkkokaupasta

European Universities Games 2018

European Universities Games 2018

14.8.2018 10:31

Tämä on jatkoa postaukselle: Pöytätenniskilpailuun Portugaliin.

European Universities Gamesit 2018 järjestettiin Portugalin Coimbrassa 15-28.7.2018. Kisoissa korkeakouluopiskelijat kilpailivat Euroopan- mestaruuksista 13 eri lajissa. Tapahtuma oli kokoluokaltaan valtava, sillä mukana oli yhteensä noin 4000 urheilijaa. Jyri, Jouni sekä minä (Petter) kuuluimme niiden 67 suomalaisurheilijan joukkoon, jotka olivat Portugaliin lähteneet. Edustimme kisoissa Itä-Suomen yliopistoa sekä Savonia ammattikorkeakoulua, lajinamme pöytätennis. Muita suomalaisia ei pöytätenniksessä ollut mukana, sillä Jouni hommasi joukkueellemme edustusoikeuden kisoihin voittamalla pöytätenniksen opiskelijoiden SM- kisat vuonna 2017. Osallistuimme joukkuekilpailuun sekä kaksinpeleihin. Lisäksi Jyri ja Jouni pelasivat kisoissa myös nelinpelin.

Pitkän matkustamisen jälkeen saavuimme Saksan ja Lissabonin kautta Coimbraan 12.7. Määränpäässä olimme perillä noin klo 18. Tämän jälkeen joukkueemme ”päämies” Jouni lähti hoitamaan paperiasiat kuntoon. Siinähän sitten tovi vierähti, kun saimme Jyrin kanssa odotella puuttuvaa palastamme noin 2 tuntia. Kun saavuimme hotellille, pystyimme huokaisemaan helpotuksesta. Hotelli oli oikein siisti ja tilaa meillä oli enemmän kuin tarpeeksi. Jyri sai itselleen jopa oman makuuhuoneen ja minun sekä Jounin sänkyjenkin välillä oli (onneksi) hyvin tilaa. Myöhemmin saimme kuulla, etteivät kaikki muut suomalaisedustajat olleet yhtä onnekkaita majoituksensa kanssa, mutta toki savolaisille tarjotaan parasta Portugalissakin!

Hyvin nukutun yön jälkeen, perjantaina 13 päivänä mietimme, että uskallammeko nousta sängystä. Rohkean päätöksen kuitenkin teimme ja lähdimme hallille treenaamaan. Saavuttuamme hallille emme kerinneet ottamaan edes mailojamme esille, kun hiki jo rupesi virtaamaan. Ei siksi, että vastustajat olisivat näyttäneet ylivoimaisilta, vaan siksi, että hallin lämpötila oli varmasti lähempänä 30 celsius astetta. Treenit menivät hyvin palloon, pöytään sekä pelialustaan tutustuessa. Treenien jälkeen lähdimmekin syömään ja keskittymään kisapeleihin, jotka alkoivat lauantaina 14.7.

Jouni, Pete ja Jyri ensimmäisten treenien jälkeen

Lauantaina pelattiin miesten joukkuekisan alkulohkot. Alkulohkossa meillä oli vastassa joukkueet Liettuasta, Ranskasta sekä kotikaupungin omat pojat, eli Coimbran yliopisto. Valitettavasti jäimme alkulohkossamme sijalle 3, joten puolivälieriin meillä ei ollut asiaa. Liettualaiselle joukkueelle 3-0 tappio ja Raskalaisille 3-1. Alkulohkon viimeisessä ottelussa tuli kuitenkin voitto Coimbran joukkueesta. Tuntuihan se hyvältä voittaa kotikaupungin pojat, kun katsomossa oli paikallisia kannustamassa. Lopputulos 3-2 ja kaikki joukkueestamme pääsivät voiton makuun. Etenkin Jyri pelasi alkulohko-ottelunsa erittäin hyvin. Myös itse olin peliini tyytyväinen, mutta Jouni tuskaili hieman oman pelinsä kanssa, eikä ollut suorituksiinsa täysin tyytyväinen.

Sunnuntai olikin osaltamme vapaapäivä. Pääsimme kuitenkin nauttimaan kisojen avajaisseremoniasta, jossa esitettiin upea valoshow. Avajaisissa Portugalin presidentti avasi kisat virallisesti puheellaan. Osaltamme avajaisten upein hetki oli kuitenkin se, kun Jouni kantoi muiden suomalaisten seurassa korkeakoulumme kylttiä seremoniakulkueessa. Jyrin kanssa odotimme tosin hieman enemmän show- miehenä tunnetulta Jounilta. Tanssit ja tuuletukset jäivät kuitenkin tällä kertaa näkemättä, kun paikalla oli noin parituhatta silmäparia.

Maanantaina alkoivat miesten kaksinpelit sekä nelinpelit. Molemmissa luokissa pelisysteemi ei anna paljoa anteeksi, kun yhdestä tappiosta joutuu laulukuoroon. Jouni ja minä hävisimme omat ottelumme heti ensimmäisellä kierroksella. Kummallakin jäi ottelustaan vähän hampaankoloon. Itseäni harmitti erityisesti se, että joukkuekisassa pelini oli kulkenut hyvin, mutta kaksinpeleissä täysin voitettavaa vastustajaa vastaan kone yski pahasti. Onneksi saimme kuitenkin aihetta ylpeyteen, kun Jyri paransi peliään entistä paremmaksi. Todella suurena yllätyksenä voidaan pitää Jyrin selviytymistä kisojen 16- parhaan joukkoon. Vastustajat eivät olleet mitään turisteja, mutta sen verran hyvin napsui Jyrin rystylyönnit pöytään, että vastustajille oltaisiin voitu pukea päälle vyölaukku sekä sandaalit ja lähettää lähimmälle rannalle. Jyrinkin kisat saivat lopulta päätöksen, kun Tšekkiläinen vastustaja (world ranking 300) otti voiton lukemin 3-0. Tyytyväinen voi Jyri kuitenkin olla niin sijoitukseensa kuin peliinsäkin. Nelinpelissä Jyri ja Jouni tippuivat ensimmäisellä kierroksella. Pojat pelasivat kuitenkin erittäin hyvän pelin Portolaista kaksikkoa vastaan.

Coimbran läpi kulkee kaunis joki

Pelit olivat näin ollen ohi omalta osaltamme. Viimeiset päivät Coimbrassa saimmekin nauttia turistien näkökulmasta. Pääsimme tutustumaan mm. kauniiseen vanhaan kaupunkiin sekä katsomaan paikallisen jalkapallojoukkueen ottelua. Reissu oli osaltamme kaikin puolin onnistunut ja kokemuksena erittäin hieno. Haluamme kiittää suuresti Suomen Vitamiinikeskusta saamastamme tuesta ja siitä, että he olivat mukana mahdollistamassa matkaamme! Lisää kuvia sekä videoita reissusta voit käydä katsomassa instagramtililtämme: kuptsedustus.