aamumusiikki

Aloita päiväsi parhaalla tavalla – 10 vinkkiä

Kuvittele, että heräisit joka aamu täynnä energiaa ja innostusta uutta päivää kohtaan! Päiväsi alkaisi hymyssä suin ja kokisit, että sinulla on varma olo elämästä - tapahtui mitä tapahtui.

Elämä ei tietystikään ole pelkillä ruusuilla tanssimista, mutta elämän kokeminen on myös hyvin paljon kiinni siitä, kuinka suhtautuu asioihin. 

Siksi aamun voi aloittaa täynnä positiivista mieltä ja uskoa tulevaan päivään. Nappaa jokin vinkeistä arkeesi ja kokeile, tuntuuko aamu erilaiselta.

1. Aamujooga tai meditaatio

Aloita aamusi rauhallisesti ja keskity hetkeksi itseesi. Aamujooga tai meditaatio auttaa sinua rauhoittumaan ja keskittymään päivän haasteisiin. Se luo vahvan perustan päivällesi ja auttaa sinua käsittelemään stressiä tehokkaammin.

2. Hyvä aamiainen

Ruoka on polttoaineemme, ja siksi on tärkeää syödä terveellinen ja monipuolinen aamiainen. Kaikille aamupala ei maistu, mutta esimerkiksi raikas smoothie jääkaapissa auttaa täyttämään vatsaa silloinkin, kun ruoka ei vielä uppoaisi.

Valitse aamiainen, jossa on riittävästi hyviä rasvoja sekä proteiinia, jotta aivosi jaksavat startata päivän paremmin. Tämä antaa sinulle tarvittavan energian päivän alkuun niin töihin, vapaa-aikaan, kuin opiskeluun.

kiitollisuuspäiväkirja

3. Kiitollisuuspäiväkirja

Sorrutko välillä yliajattelemiseen? Se on inhimillistä!

Kirjoita kiitollisuuspäiväkirjaan joka aamu muutama asia, josta olet kiitollinen. Tämä positiivinen harjoitus auttaa sinua aloittamaan päiväsi positiivisella asenteella ja auttaa sinua pitämään asioita myös perspektiivissä silloin, kun pienet asiat tuntuvat jättimäisiltä omassa mielessä.

4. Inspiraatiota aamuun

Inspiroivan tekstin lukeminen voi saada ajatukset innostavaan ja sopivaan moodiin jo heti aamutuimaan. Valitse inspiroiva lainaus tai lyhyt pätkä esimerkiksi kirjasta, joka herättää sinussa voimakkaita tunteita tai ajatuksia.

Yksi vaihtoehto on kirjoittaa internetin hakukoneeseen "motivovia aforismi" tai "motivated aphorisms". Ne voivat toimia hyvänä motivaattorina päivän haasteisiin. Myös tsemppaavan lauseen kirjoittaminen esimerkiksi liitutauluun tai tulostaminen kehyksiin voi olla kiva sisustuselementti.

5. Liike on lääke

Aamuinen treeni herättää kehosi ja mielentilasi. Se voi olla lyhyt kävelylenkki, aamujumppa tai pari joogaliikettä ennen aamutoimiin ryhtymistä.

Aamuliikunta voi auttaa sinua keskittymään paremmin töihin tai opiskeluun, sillä se herättelee aivojasi ja auttaa valmistautumaan päivän haasteisiin vilkastuttamalla verenkiertoa ja vetreyttämällä kroppaa.

6. Suunnittele päiväsi etukäteen

Ennen kuin tartut päivän haasteisiin, ota hetki aikaa suunnitellaksesi päiväsi. Tämän voi tehdä jo ennen tulevaa viikkoa tai aamulla. Laadi to-do -lista ja aseta päivän tavoitteet.

Esimerkiksi kauppalistan laatiminen jo ennen työpäivää, illalla tehtävä kodin siivoustyö, yhteinen aika sovittuna läheisen kanssa tai treenin suunnittelemine etukäteen luovat perustaa sille, että asia tulee hoidettua suuremmalla todennäköisyydellä.

7. Kuuntele hyvän mielen musiikkia

Musiikki voi auttaa sinua rentoutumaan, tai virittäytymään haluamaasi mielentilaan. Valitse musiikkia, joka antaa sinulle hyvän olon, rauhoittaa mieltäsi tai lisää motivaatiota kohti tulevaa päivää.

Yleensä ihmiset ovat taipuvaisia valitsemaan kappaleita, jotka sopivat omaan elämäntilanteeseen. Oli tavoitteena sitten saada mielenrauhaa, olla työpaikan paras myyntitykki tai opiskella keskittyneesti - valitse juuri itsellesi paras musiikki aamuun!

8. Nauti hetkestä aamusta alkaen

Kun aloitat päiväsi rauhallisesti ja tietoisesti, voit nauttia hetkestä. Keskity siihen, mitä teet - oli se sitten mitä tahansa.

Hampaiden peseminen miettien jokaista harjattavaa kohtaa, aamupalan nautiskeleminen jokaisella makunystyrällä tai huomenen toivottaminen perheenjäsenelle täynnä kiitollisuutta alkavasta päivästä säteilevät myös ulospäin.

Ole kiitollinen tulevasta päivästä.

 auttaminen

 

9. Tee arjen hyvä teko

Pienissäkin teoissa on suurta voimaa. Voit aloittaa päiväsi tekemällä pienen hyvän teon, kuten auttamalla naapuria tai hymyilemällä tuntemattomalle. Tämä luo positiivisen ketjureaktion, sillä monestikaan teon vastaanottaja saa eleestä todella hyvän mielen.

Samalla se tekee omasta päivästäsi merkityksellisemmän.

10. Monivitamiinista voimaa

Muista tukea hyvinvointiasi oikeilla lisäravinteilla, kuten monivitamiineilla. Ne ovat kaikista helpoin tapa täydentää omaa ruokavaliota ja auttaa varmistamaan, että saat kaikki tarvittavat ravintoaineet päivittäin.

Suomalainen - pitkävaikutteinen monivitamiinivalmiste on todella hyvä vaihtoehto aamuun. Yksi tabletti päivässä riittää, jolloin voit olla paras versio itsestäsi joka päivä.

Kokeile vinkkejä

Kokeile näitä vinkkejä ja sovella niitä omiin aamurutiineihisi. Kaikkea ei tarvitse testata - mutta tee vaikka yksi muutos.

Pian saatat huomata, kuinka päiväsi muuttuu valoisammaksi ja energisemmäksi. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus, joten tee siitä paras mahdollinen!

Takaisin blogiin

1 kommentti

Minun aamuni kuuluu hyvä, ja ainakin omasta mielestäni monipuolinen aamiainen, johon kuuluu kaurapuuro pari 🥪 siivua juustoineen, ja leikkeleineen sekä parimukia kahvia. Olen 75v jotenka varsinkaan jooga, ei taivu.

Juhani Jormalainen

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.